Ringte politiet før drapet

  • Drapssiktede følte seg truet.
  • Aftenposten.no
  • Elisabeth Rodum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

En 49 år gammel mann er siktet for forsettlig drap, skriver Aftenposten.no.

Ifølge Dagbladet.no ringte han politiet en time før han skjøt og drepte mannen som kom til huset.

— Klokka 12 i dag fikk vi en telefon fra mannen som nå er siktet for drap. Han sa at han følte seg truet av noen over telefon, sa politiadvokat Knut Inge Stavang på en pressekonferanse etter drapet i Ytre Enebakk.

Skjøt med rifle

Les også

Mann skutt og drept

To personer er pågrepet i forbindelse med at en person er skutt og drept i Ytre-Enebakk, opplyser politiet. Åstedet ligger på en sidevei av riksvei 155, nord for kommunesenteret Kirkebygda.

— Det har tydeligvis oppstått en krangel mellom dem som har medført at skudd har blitt avfyrt. Vi har beslaglagt en rifle vi mener er drapsvåpenet, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til NTB.

Den angivelige gjerningsmannen er pågrepet. Det samme er en litauisk statsborger som kom til huset sammen med drapsofferet.

Politiet tror den drepte mannen er 37 år gammel, men identiteten hans skal ikke være fastslått.

Siktet for trusler

Den andre personen som er pågrepet, er en 21-årig litauer. Han er siktet for trusler mot 49-åringen, ifølge VG Nett.

— Vi kjenner ikke til hvilken tilknytning litaueren har til Norge. Vi vet egentlig veldig lite om ham, sier politiadvokat Knut Inge Stavang på pressekonferansen.

Politiet har ikke oversikt over hvilke trusler mot 49-åringen det dreier seg om, ifølge avisen.

Både den omkomne og den angivelige drapsmannen er norske statsborgere.

Flere skudd

Drapet skal ha skjedd utenfor et hus på en avsidsliggende skogsvei. Den drapssiktede, som befant seg i huset, skal ha avfyrt flere skudd med en rifle mot en bilen.

Da politiet kom til stedet fant de mannen død på bakken ved siden av bilen.

— Ambulansemannskapene bekreftet ham død på stedet da vi kom fram etter en halvtime. To personer ble pågrepet. En av disse satt i bilen og ventet. Pågripelsene skjedde uten dramatikk, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til NTB.

Barn i huset

En kvinne og hennes to barn, som er i alderen 10-18 år, befant seg i huset under hendelsen. De får søndag kveld oppfølging av krisepersonell.

— Barna er tatt hånd om av barnevernsvakta, og vil bli fulgt opp der. Kvinnen skal avhøres som vitne, sier Oksvold til NTB. Han vil ikke si noe om barnas relasjon til siktede eller avdøde. Politiet vet ikke om barna var direkte vitner til hendelsen.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 13-tiden søndag.

Follo-politiet fikk hjelp av Oslo-politiet i aksjonen, og minst ett helikopter deltok i jakten på gjerningsmannen. Kripos er koblet inn for å foreta de tekniske undersøkelsene på åstedet.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Mann skutt og drept

BT anbefaler

– Skal vi sende titusener inn på det sårbare høyfjellet? Jeg mener nei.

Investoren kaller det et høyrisikoprosjekt. Ordføreren klager over mørkemenn.