Slik åpner du Iphone 5S med brystvorten

Fingeravtrykkleseren skal åpne for uante muligheter.

Publisert Publisert

Først var det sikkerhetsaspektet ved fingeravtrykksleseren på nye Iphone 5S som skapte overskriftene. Ville Apple med dette gjør fingeravtrykk tilgjengelige for NSA og andre overvåkningskåte etterretningstjenester?

Nå, få dager etter at telefonen dukket opp i de første butikkene, kommer historiene om hvilke alternative kroppsdeler man angivelig kan bruke til å låse og åpne telefonen med.

Man kan selvsagt spørre seg hvordan noen i det hele tatt kom på ideen om å prøve, men det viser i det minste at teknologien Apple benytter fungerer med mer enn fingertupper. I alle fall om vi skal tro videoene som er lagt ut på nett.

Noen av de mest nysgjerrige og vitebegjærlige må være gutta i det japanske nettstedet Rocket News som Mashable skriver om. For her stopper det ikke med et vellykket forsøk på å bruke tær i steden for fingre. Mon tro om ikke også brystvorter lar seg identifisere og bruke?

Med glimt i øyet

Med smil om munn og glimt i øyet konstateres det at Apples fingeravtrykksleser ikke går av veien for å registrere og bruke brystvorter.

I det høyst uhøytidelige forsøket viser det seg at det kun er den registrerte brystvorten som kan låse opp telefonen. Kollegaens uregistrerte brystvorte klarer tilsynelatende ikke å lure avleseren til å åpne telefonen.

Youtubeskjermbilde-K4rFry43Le.jpg

YouTube-videoen av forøket til Rocket News kan du se her.

Skjønt det kan tyde på at fingeravtrykksleseren til Apple har en viss etiske minimumsstandard. Da Rocket News prøver seg med nesetippen, er det nemlig slutt på moroa.

Det verserer også videoer og historier om at det skal være mulig å registrere og bruke kattepoter. For de som måtte mene at katter og smarttelefoner hører sammen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Fotballspilleren fra Bergen har alvorlig sykdom. Her har han akkurat fullført gåturen fra Bergen til Oslo.

  2. – Dette kunne lett blitt dramatisk

  3. – Bergingsbilane går i eit bankande køyr her i Hardanger no

  4. Lars Sponheim har meldt seg ut av Venstre

  5. Lager popup-butikk for å overleve: – Håper folk stikker innom

  6. – Det er ikke bra i det hele tatt. Den tunnelen er ganske stygg.