Det bekrefter ordfører Jan Geir Solheim i Lærdal overfor NTB. Antall totalskadde bolighus er samtidig økt fra 16 til 17.

— Antall tapte historiske bygninger er oppjustert fra tre til seks-syv stykker, forteller informasjonsansvarlig Odd Helge Brugrand i det lokale kriseteamet til NTB.

Seks på sykehus

Brugrand påpeker at antall skadde hus kan komme til å bli oppjustert etter videre gjennomgang. Kriseteamet startet møtet på rådhuset i Lærdal klokken 8. På samme tidspunkt startet politiet videre etterforskning av brannen.

Mer enn 400 personer har blitt undersøkt av lege etter brannen. Omtrent 100 personer har fått behandling for å ha pustet inn røyk. Tirsdag morgen lå fortsatt seks personer på sykehus etter brannen, hvorav fire er innlagt i Førde og to i Lærdal.

Ny brann

Like før klokken 23 lørdag kveld kom meldingen om brann i et bolighus i Kyrkjegata i Lærdalsøyri i Lærdal kommune. Folkene som var i huset, kom seg ut i god behold, men brannen spredte seg raskt til flere hus på grunn av sterk vind. Ingen liv gikk tapt i brannen, men mandag ble det anslått at mellom 50 og 70 personer ble hjemløse i løpet av helgen. Som følge av dette har kommunen satt ned en nemnd som skal bidra med innkvartering.

Kraftig vind natt til tirsdag førte til at det igjen begynte å brenne igjen i Lærdalsøyri. Denne gangen blusset flammene opp i terrenget, ikke i boligområdene.