— Han har jo selv vært tydelig på at det han har gjort, ikke har vært riktig. Men ut over det får vi se når politiet blir ferdig med saken hva som er omfanget og hva dette egentlig til slutt ender opp med. Det vet vi jo ikke med sikkerhet nå, sier Solberg til NTB.

Hun slo fast torsdag kveld at Høyre har nulltoleranse for bruk og besittelse av narkotika, og at Skutles bruk derfor var et alvorlig tillitsbrudd.

Trekker seg

24-åringen uttalte selv at han har sviktet alle som har støttet ham. Skutle trekker seg fra alle verv i Høyre, men fortsetter som stortingsrepresentant.

— Jeg er svært lei meg for det alvorlige tillitsbruddet jeg har begått, sa han blant annet.

Solberg sier at det først og fremst er stortingsgruppen ved parlamentarisk leder Trond Helleland som har ansvaret for å følge opp Skutle.

Helleland sa til NTB fredag at han ikke hadde mer å tilføye når det gjelder Skutles fremtidige rolle i stortingsgruppa, der han møter som fast vara for statsministeren og med sete i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Vinne tillit

Solberg sier at oppfølgingen først og fremst skjer ved at Helleland og andre har hatt samtaler med Skutle.

I tillegg har Bergen Høyre en jobb å gjøre for å vinne tilbake tilliten som et trygt sted å være for unge politisk engasjerte mennesker, slår hun fast.

— Jeg ser at partiet har grepet fatt i det som det kan se ut som det er et behov for å avklare nå, nemlig å forsikre både ungdom og foreldre til ungdom i Bergen at Unge Høyre har og skal ha et godt miljø, sier Høyre-lederen.