Overgrepene fant ifølge dommen sted mellom 2002 og 2012. Datteren var ti år da overgrepene begynte, melder Nettavisen. Mannen er også dømt for vold mot sin kone.

Mannens forsvarer, advokat Waqar Aslam Malik, ba i retten om full frifinnelse ettersom hans klient nektet straffskyld.

— Min klient er i sjokk og anket dommen på stedet. Den siste tiden har vært svært tung, og han føler at livet er revet vekk fra ham, sier Malik til NTB.

Ifølge Nettavisen skal datteren har sagt at hun fortsatt ønsker å ha kontakt med faren i fremtiden. Farens forsvarer vil ikke kommentere hvorvidt det ønsket er gjensidig.

Retten fant det bevist ut over enhver rimelig tvil at faren var skyldig, til tross for mannens forklaringer. Den fornærmedes mor tok avstand fra datteren etter at forholdet ble anmeldt. I Oslo tingrett sa moren at datteren skal ha fantasert om overgrepene. Dette trodde ikke retten på.

Datteren anmeldte selv faren i fjor vinter, og mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet i mars i fjor. Han ble tiltalt for incest, voldtekt og for seksuell omgang med en person under 14 år. Dommen på elleve års fengsel var i tråd med aktors påstand.