— Vi har hatt en skyteepisode. Nå har vi fått bekreftet at det er en person som er død, så nå står vi overfor en drapssak, sier innsatsleder på stedet, Aina Mykland til NRK.

Østfold politidistrikt meldte om skyteepisoden i Fredrikstad på Twitter like før klokken 21 lørdag kveld. Hendelsen ble meldt inn til politiet klokken 20.15.

Ifølge TV 2 har samtlige taxisjåfører i Fredrikstad fått tekstmelding fra politiet om å se etter en mann av utenlandsk opprinnelse.

«Etterlysning fra politiet: Mann utenlandsk opprinnelse, mørk og hvit stripet t-skjorte, 34-45 år, mørkt normalt kort hår. Sett ved Enggata i Fredrikstad klokken 20.15.», skriver politiet i meldingen til taxisjåførene. (©NTB)

Politiet opplyser at de fant personen livløs da de ankom stedet på Østsiden i Fredrikstad. Klokken 21.40 meldte politiet at personen var erklært død av helsepersonell.

Samtidig ble det meldt at en person er innbrakt for kontroll i forbindelse med skytingen. Ifølge Fredriksstad Blad antas det at personen ikke har noe med saken å gjøre, og politiet fortsetter søket etter en eller flere gjerningspersoner.