Kjørte i opp mot 200 km/t

27-åringen som er siktet for å ha kjørt politimannen Børge Ivarsen i hjel, erkjenner straffskyld for uaktsomt bildrap.

Politimannen Børge Ivarsen var i ferd med å legge ut spikermatter i veibanen på E18 i Grimstad da den siktede kjørte på ham.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Mannen har fortalt i avhør at han kjørte i opp mot 200 kilometer i timen og at han var påvirket av amfetamin, piller hasj og alkohol da han kjørte på politimannen.

27-åringen samtykket fredag i varetektsfengsling, og sier gjennom sin advokat at han ønsker å samarbeide med politiet.

Fikk øye på politibil

I et kort avhør har den siktede redegjort for hvordan han oppfattet situasjonen som endte med at Ivarsen ble drept.

— Han kom ut av tunnelen og fikk øye på to politibiler. Han forsøkte å komme seg forbi i et hull mellom bilene, og da fikk han et kort glimt av en politimann. Han var usikker på om han hadde truffet politimannen, sier forsvarer Thor Bache-Wiig til fvn.no.

Siktede hevder at han først fikk vite om dødsfallet flere timer senere.

På rømmen

Situasjonen oppsto natt til torsdag, da mannen prøvde å kjøre fra politiet. Han hadde da vært på rømmen fra soning siden 24. februar.

Ifølge VG Nett førte manglende kommunikasjon i politiet til at mannen kunne rusle ut i frihet to dager før påkjørselen.

27-åringen var etterlyst av politiet i Rogaland gjennom et av politiets datasystemer. Men da mannen ble pågrepet av politiet i Drammen for uaktsom kjøring mandag, sjekket de et annet datasystem, og lot mannen gå tirsdag.

— Dersom vi hadde visst at han var etterlyst, ville vi ikke sluppet ham ut igjen. Da ville vi først ha kontaktet de som etterlyste ham, sier stasjonssjef Øyvind Aas i Drammen.

Skulle legge ut spikermatter

Biljakten natt til torsdag startet da en politipatrulje la seg bak bilen til 27-åringen på E18. De prøvde å følge ham i retning Grimstad.

Politiet i Grimstad ble varslet, og stilte seg opp ved Grimstadporten for å stoppe bilen. Politimannen Børge Ivarsen var i ferd med å legge ut spikermatter i veibanen på E18 i Grimstad da den siktede kjørte på ham.

Kjøreturen endte i en snøfonn i Hannevika en halv time etter at politimannen ble påkjørt.

Publisert:
DREPT: Politimannen Børge Ivarsen ble påkjørt og drept natt til torsdag. Foto: Fædrelandsvennens arkiv
Thor Bache-Wiig er forsvarer for 27-åringen som er siktet for uaktsomt drap på politimannen Børge Ivarsen i Grimstad. Den siktede mannen ble fredag framstilt for varetektsfengsling.