Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.30. Det er grått vær og lavt skydekke i området flyet styrtet.

— Vi har fått melding om at et fly har styrtet inn i en fjellskrent ved Søvatnet i Bjugn kommune, sier operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Han opplyser at flyet er tyskregistrert og at alle nødetatene er varslet om ulykken. Luftambulansen er på stedet, og det jobbes med å få opp et Sea King redningshelikopter.

— Sea King-en står foreløpig på bakken på Ørland, men det jobbes med å klargjøre den. I tillegg er politiet på vei til ulykkesstedet med bakkemannskaper, sier avdelingsdirektør Jarle Øversveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Han bekrefter at det var vanskelige flyforhold for luftambulansen, men sier været ikke er til hinder for mannskapene på bakken. Øversveen har ikke opplysninger om flyets rute, men bekrefter at det trolig var tre personer om bord. De har sendt alle tilgjengelige redningsressurser til området for å få kartlagt hva som har skjedd.

Brannsjef i Fosen brann- og redningstjeneste, Johan Uthus, opplyser til NTB at flyet er lokalisert og at redningsmannskapene nå er på stedet.

Uthus sier flyet er en Cessna og at det kom flygende fra nord mot sør. (©NTB)