Nok en Frp-politiker trekker seg

Skal ha strippet og drevet med seksuell sjikane.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

En sentral kommunepolitiker fra Frp i Møre og Romsdal har trukket seg fra høstens valgliste etter at to unge jenter fra partiets ungdomsorganisasjon har klaget på oppførselen hans, melder NRK.

Ifølge NRK, skal de to jentene ha vært 17 år gamle da hendelsene skjedde.

Lederen i FpU, Ove Vanebo, sier det dreier seg om «slitsom og kranglete atferd», og at saken er tatt opp med vedkommende.

**Les også:

Les også

- Jensen bør vurdere å gå av

— Jensen bør vurdere å gå av**

Skal ha strippet

Mannen har, ifølge Vanebo, beklaget overfor jentene. Saken skal gjelde to episoder, ifølge VG Nett.

Den første episoden dreier seg om at Frp-politikeren skal ha strippet for den ene av de to kvinnene. I tillegg skal varslingen også gjelde en annen episode om seksuell sjikane på internett.

De to sendte en e-post til lederen av Frps stortingsgruppe fra Møre og Romsdal, Oskar Grimstad. Han fulgte opp henvendelsen, men sier at det ble «påstand mot påstand» og at vedkommende nå har trukket seg fra høstens valgliste.

Til NRK sier lokalpolitikeren at han trakk seg av hensyn til privatliv og familie, og at beslutningen ikke har noe med jentenes påstand å gjøre.

**Les også:

Les også

Fikk vite om sex-påstander i 2009

Fikk vite om sex-påstander i 2009**

Nestleder orientert

Frps andre nestleder, Per Arne Olsen, sier han har hørt om saken og tar den til etterretning, men at han ikke har grunnlag for å si noe mer.

— Saken skal være håndtert lokalt, sier Olsen.

Forholdet er ikke anmeldt til politiet, ifølge VG Nett.

En annen lokal Frp-topp, Trond Birkedal, er under politietterforskning mistenkt for å ha forgrepet seg seksuelt på en 15 år gammel gutt og snikfilmet flere andre i leiligheten sin.

Tidligere denne uken meldte FpU-topp Stian Skjerven i Sogn og Fjordane seg ut av partiet etter utspill om gasskamre og dødsstraff.

Publisert: