Brannvesenet har hatt stor pågang fra folk som melder om oversvømmelser i flere gater og veier, opplyser Oslo brann— og redningsetat.

Politiet har også fått inn meldinger om at vannet har skapt problemer. Stort sett dreier det seg om vann i kjellere, tilbakeslag i sluk og kumlokk og kloakk som kommer opp av toaletter. Inne på Jernbanetorget T-banestasjon fosset vannet nedover trappene, melder VG.

Brannvesen og politiet rykket også ut da det rant vann inn i kjøpesenteret Paleet i Karl Johans gate.

Vannet i veiene førte også til problemer for trafikken mange steder. Aller verst er det ved avkjøringen fra Mosseveien ved Ormsundveien der det er en liten innsjø, opplyser operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt.

Mosseveien er stengt for personbiler mens det jobbes med å få vannet unna. Det er ventet at det vil ta litt tid før vannet renner unna.

Trikkene fikk også problemer i vannfylte gater. Ruter varsler at det kan bli en del forsinkelser, men at dette vil gå seg til når vannstanden i gatene synker.

Også politiet på Romerike varsler om at det er vanskelige kjøreforhold flere steder på grunn av kraftig regnvær. Bilister oppfordres til å kjøre forsiktig.