PST finner ikke Treholt-opptak

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hevder det verken finnes video- eller lydopptak fra overvåkingen av Arne Treholts leilighet.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

PST-sjef Janne Kristiansen skriver i et brev til Gjenopptakelseskommisjonen at politiets etterretningsfolk ikke klarer å finne sine egne opptak. I brevet kommer det fram at PST har lett grundig — uten å finne noen verke lyd- eller videoopptak, skriver VG Nett.

— Vi kan ikke se at vi har lyd- eller bildeopptak av videoovervåking av Treholts leilighet. Vi har heller ikke funnet utskrifter som kan knyttes til slike opptak, heter det i brevet.

Leiligheten til Arne Treholt og kona Kari Storækre skal ha blitt videoovervåket døgnkontinuerlig i halvannet år av Politiets overvåkingstjeneste (POT). Treholt mener materialet kunne blitt brukt i hans favør og kaller det skandaløst at materialet tilsynelatende er forsvunnet.

— Lydopptak og videoopptak kunne vært en veldig god pekepinn på hva jeg egentlig drev med på denne tiden. Det ville vært viktig bevismateriale, ikke minst for meg. Videoene kunne også en gang for alle slått fast om POTs ransakinger inne i leiligheten min overhodet fant sted, sier Treholt.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Videoopptaka kan vere viktige bevis

  2. Har startet avhørene i Treholt-saken

  3. Lund godtok videoovervaking

  4. - Treholt ble videoovervåket

  5. Treholt-bønn til unge bergensere

  6. Spionen som kom hjem fra Kypros

  7. POT-sjef ikkje orientert

- SKANDALØST: Arne Treholt mener at materiale fra overvåkingen kunne talt til hans fordel. ARKIVFOTO
BT anbefaler

Naboene er luta lei. – Jeg ser folk komme bort her og så bare løpe igjen, fordi det stinker så fælt.

Mannskapet på turistbåten «Eric Bloodaxe» mener stanken av boss fra Mathallen gjør dem uvel og skremmer turister.

LES SAKEN