Politiet er bekymret over at en gruppe konspirasjonsteoretikere stadig prøver å komme i kontakt med norske toppolitikere, skriver Dagbladet.

Konspirasjonsteoretikerne gir seg ofte ut for å være journalister, og målet deres er å «eksponere» at befolkningen forgiftes fra fly og gjennom vaksiner. I tillegg prøver de å avdekke at verden «styres av en skjult maktelite».

— Dette er snakk om et veldig lite miljø, med bare en håndfull personer som er aktive. Men noen av disse har helt åpent lagt ut voldsretorikk på nettet, som spesielt har gått på å utøve vold mot navngitte politikere. Det gjør politiet bekymret, sier politioverbetjent i Oslo politidistrikt, Vegar Martinsen, til Dagbladet.

Ifølge politiets siste trendrapport, har det vært en merkbar økt rekruttering til disse miljøene de siste to årene.

Frilansjournalist John Færseth, som har skrevet mye om konspirasjonsteorier, tror ikke personene som skriver utgjør noen stor fare.

— Jeg tror faren er de som leser konspirasjonsteoriene, og som en dag bestemmer seg for å handle ved å gå til fysisk angrep mot en person som står sentralt i disse teoriene, sier han til Dagbladet.