Ettersom 1. april i år faller på en i stor grad avisfri søndag, tyr de fleste til respektive nettutgaver for å narre egne lesere.

Bergens Tidendes historie om bensin på billigsalg har fått mange til å møte opp på bensinstasjoner i løpet av søndagen.

Men også Bjørgvin bispedømme har drevet med lureri. På sin nettside kunngjør kirkens folk at nedskjæringer på alle budsjetter medfører stenging av flere prestekontor. I stedet skal menighetene få «prest i butikk». Folk oppfordres til å forslå butikker som egner seg.

Follo-avisen ØB beskriver at alle søppeldunkene i distriktet blir rosa, akkurat samme farge som fotballaget Follo var kledd i de da de kom til cupfinalen i 2010. — Røde søppeldunker hadde selvsagt vært enda bedre, men vi er godt fornøyd med å få byttet ut i frisk rosa farge, sier Ås-ordføreren Johan Alnes (Ap) som godmodig er med på spøken.

Blåsetest på polet

Aftenposten skriver at helsemyndighetene går til ny offensiv for å få folk til å kutte vin, øl og sprit. Blant annet foreslås obligatorisk blåsetest for alle som kjøper alkohol i kassa på Vinmonopolet, skriver avisen. Bilder av skrumplever på spritflaskene skal også være blant tiltakene som foreslås, ifølge aprilsnarren.

Avisen Gudbrandsdølen Dagningen går til det drastiske skrittet å skrive at OL-museet vil gi bort OL-samlingen, og at interesserte kan møte på museet klokken 15 søndag der det er førstemann til mølla. Det skal være hensynet til økonomi og plass som gjør at museet gir bort hele samlingen av gjenstander fra Lillehammer-OL i 1994. — Vi har vurdert å pakke bort hele samlingen selv, men velger heller å gi den bort til interesserte privatsamlere, sier den nye museumssjefen Bjarte Ytre-Arne til GD, som samtidig framholder at akkurat denne samlingen av minner fra Lillehammer-OL er den mest besøkte på hele museet.

Vandelsattest

Sandefjords Blad slår til med en gladnyhet til alle over 25 år: Har du plettfri vandel, kan politiet gi deg et sertifikat som gir deg lov til å drikke en time lenger i helgene, skriver avisen.

I aprilspøken sier fungerende politistasjonssjef Lars Reiersen at et vandelssertifikat vil gi mindre vold og begrunner dette med at folk med plettfri vandel rent statistisk er sjeldnere innblandet i voldssaker. I samme avis gir Reiersen følgende forklaring på hvorfor han ble med på spøken:

— Det har vært så mye oppstuss rundt forslaget vårt om å stenge skjenkingen klokken 01, at vi gjerne ble med på denne spøken. Vi håper folk tar det med godt humør, for det finnes ingen hjemler i politiloven som gjør det mulige å utstede slike sertifikater, medgir han.

Brøndbo på E6

Spøken hos T-A.no (Trønderavisa) bygger på ferskere notater, hvor Bjarne Brøndbo i D.D.E. tidligere i uken gikk ut og sa han ville ta med samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa på en omvisning langs E6. I nettutgaven har hans irritasjon over kjørestandarden nådd nye høyder. Nå skal det arrangeres støttekonsert for firefelts vei mellom Steinkjer og Trondheim. Ingen ringere enn AC/DC skal allerede være booket.

NTB tok feil

VGs narreoppslag skulle handle om noe som er enda mer kjent for folk flest, nemlig knuste hjerter, mente NTB tidligere i dag.

Ifølge hjertespesialist og professor Maja-Lisa Løchen påvirkes hjertet i så stor grad av hjertesorg at det rent faktisk svulmer opp. I en grafikk vises et friskt hjerte og et knust hjerte, sistnevnte oppsvulmet i en krukkelignende form.

Men iløpet av dagen måtte NTB sende ut ny melding om at dette likevel ikke var en spøk.

Hva var dagens beste spøk? Si din mening i kommentarfeltet!