Rundt 100 personer er evakuert, blant annet fra et hotell. Sivilforsvaret er innkalt for å bistå politi og brannvesenet.

— Snakker med en person

— Én person er innbrakt i forbindelse med brannen. Flere meldere har tipset oss om personen, og vi har tatt inn personen for å se hva vedkommende kan tilføre saken, sier innsatsleder Geir Arne Sjøhagen i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Den første meldingen om brannen kom inn klokken 4.02. Nesten to timer senere hadde ikke brannvesenet kontroll.

100 evakuert

Politiet opplyser at rundt hundre personer er kjørt til Royal Garden der det er opprettet evakueringsmottak. 60 av disse er gjester ved hotellet.

Det er ikke meldt om personskader. IfølgeAdresseavisener det Kieglekroa i Holstveita som brenner. De første meldingene gikk ut på at brannen startet på utsiden av bygningen.

Fremdeles flammer

Ved 5-tiden opplyser brannvesenet at ilden er slått ned på utsiden av den brennende bygningen, men det brenner fortsatt inne i bygget.

– Vi har rekvirert bistand fra Sivilforsvaret. Brannmannskapene på stedet jobber nå med å hindre at brannen sprer seg videre over takene i området, men det er et vanskelig arbeid, sier operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB ved 6-tiden fredag.

Tredje brann på tre dager

Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager.

Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

En mann er siktet og varetektsfengslet i disse sakene. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre