Trepersoner, trolig en mor og to av hennes barn, er funnet døde i ruinene etter enbrann i Nord-Odal i Hedmark

En kvinne og to barn er savnet etter brannen.

— Politiet kan bekrefte at det er funnet tre personer omkommet. Vi kan ikke bekrefte at det er de savnede, sier operasjonsleder Terese Hoff Bylterud til Ostlendingen.no.

Farenog parets tredje barn var bortreist da brannen startet natt til søndag. De blesøndag tatt hånd om av et kriseteam.

StasjonssjefBjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon sier at faren i familien ble tatthånd om av politiet og kommunens kriseteam, da han dro hjem fra jobb i Oslo tildet brennende huset natt til søndag.

-Det siste barnet i familien kom også til stedet for å møte faren. Den nærmestefamilien er nå samlet, og kriseteam med prest er sammen med familien, sierBerntsen til Glåmdalen søndag formiddag.

Mannskapetsom var ute på stedet er også debrifet etter den tragiske hendelsen natt tilsøndag.

Vanskelige forhold

Politiet fikk melding om brann i en toetasjes enebolig ved Størjen i Nord-Odal klokken 01.24 natt til søndag.

Da redningsmannskapene kom fram var det full fyr i boligen. Brannmannskaper både fra Nord- og Sør-Odal deltok i slokkearbeidet.

— Det bor fem personer i huset. Mor, far og tre barn. Mannen har kommet hjem fra jobb i Oslo, ett av barna var bortreist da det begynte å brenne, mens mor og to barn har status som savnet, forteller operasjonsleder Jørn Akre i Hedmark politidistrikt til NTB.

De tre skal ifølge politiets opplysninger ha vært hjemme da det begynte å brenne.

Politieti Hedmark brukte søndag formiddag på å lokalisere de tre omkomne som i løpet avdagen ble sendt til obduksjon i Oslo.

PolitiadvokatHenning Klauseie sier til NTB at Hedmark politidistrikt vil bruke storeressurser på å få etterforsket brannen.

-Krimteknikere leter på åstedet for å finne spor etter årsaken til denne sværttragiske brannen. Vi har ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart,sier han.

Klauseievil ikke spekulere i hvorvidt politiet vil finne årsaken til brannen.

-Åstedet er hardt skadd, og det er et krevende arbeid, sier han.

Politietavventer obduksjonsrapportene før de kan bekrefte identiteten til de treomkomne. De foreløpige obduksjonsrapportene ventes å komme i løpet av mandageller tirsdag.

Raste sammen

Da Aftenposten.no var på stedet ved 03-tiden arbeidet brannmannskapene fra Sør- og Nord-Odal fortsatt med slukkingen. Huset var da totalskadet og delvis rast sammen.

Ved 04-tiden opplyser politiet at røykdykkere hadde vært inne i deler av huset, men det er ikke gjennomsøkt.

For å sikre vann til slukningsarbeidet, brukte brannmannskapene både tankbiler og et slangeutlegg på 500 meter fra nærmeste kum.

76-åring savnet

Hele ni personer er bekreftet omkommet ibranner her til lands denne uka. I tillegg er en kvinne (76) savnet etter en brann i hovedhuset til et tidligere småbruk i Tjølling.

Lørdag søkte en hund fra Kripos på branntomta etter spor, men uten resultat.

— Vi fant ikke noe som ga oss svar på om det var noen i huset da det brant, sa operasjonsleder Anne Meyer til Østlands-Posten lørdag kveld.

— Søket på branntomta fortsetter søndag, opplyser operasjonsleder Petter Aronsen i Vestfold-politiet til NTB.

Ifølge Aronsen er det langt mellom husene i området og det er usikkert når brannen som ble oppdaget fredag morgen, oppsto. På grunn av varmen var ikke mulig å starte letearbeidet på branntomta før lørdag. Huset er fullstendig nedbrent.

BRANT NED: Huset, som står like ved hovedveien gjennom Odalen, syv kilometer nord for Skarnes, er totalskadet.
HANS O. TORGERSEN, AFTENPOSTEN.NO