Politiet fikk lørdag medhold i fire ukers varetektsfengsling for hver av de to mennene som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter funnet av en død mann i en hage på Minde torsdag morgen.

Klokken 11.30 lørdag ankom en estisk mann (41) Bergen tingrett. Politiet mener han sitter med hovedansvaret for å ha påført litaueren dødelige skader.

Politiet vil også fengsle en tre år eldre mann for medvirkning.

— Selvforsvar

Begge mennene må de to første ukene sitte i full isolasjon.

Forsvarer Steinar B. Yndestad begjærte sin klient, den estiske 41-åringen, løslatt.

— Han erkjenner de faktiske forhold, men har forklart at det dreier seg om en selvforsvarssituasjon. Han nekter derfor straffskyld, sa forsvareren rett etter fengslingsmøtet var over.

Den andre siktede nekter straffskyld, også han.

Politiet hadde lørdag ingen kommentarer til saken.

— Møtet gikk for lukkede dører. Derfor ønsker jeg heller ikke å si noe om hva som kom frem der. Det er av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Eli Valheim.

Flere stikkskader

Avdøde, en litauer, ble funnet med ytre skader på overkroppen, og hadde sannsynligvis ligget ute i flere timer da en nabo gjorde funnet ved 09.30-tiden torsdag.

Han hadde flere stikkskader på overkroppen, skader som trolig stammer fra en saks.

Den hovedsiktede har i avhør forklart at han ble angrepet av litaueren, og at han etter hvert fikk kontroll over saksen og stakk tilbake i nødverge.

Lukkede dører

Politiadvokat Eli Valheim fikk medhold i at fengslingsmøtene ble avholdt uten pressen til stede. Hun begrunnet begjæringen med at etterforskningen er i en innledende fase.

Avdøde og de to siktede har hatt tilknytning til villaen i Wergelandsalleen, som leies ut til utenlandske gjestearbeidere, hovedsakelig fra Baltikum.

Etter det BT får opplyst, skal de tre involverte i saken ha havnet i krangel kvelden eller natten før en av dem ble funnet død utenfor huset neste morgen.

Da politiet kom til stedet torsdag morgen, var flere av beboerne overstadig beruset. Den estiske mannen var blant beboerne som ble tatt inn til avhør. Han ble kort tid etter pågrepet og siktet i saken.

Senere samme kveld ble en mann i midten av 40-årene siktet for medvirkning.

LUKKET: Politiadvokat Eli Valheim fikk medhold i at fengslingsmøtene ble avholdt uten presse.
Christian Nicolaisen