Politiets båt fikk motorstopp på vei til Utøya

Politiet tapte rundt ti minutter på at båten som fraktet de tungt bevæpnede Delta-styrkene til Utøya, fikk motorstopp.

Publisert Publisert

FORTSETTER SØKET: Letemannskaper søker fortsatt etter savnede utenfor Utøya søndag ettermiddag. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Jeg kan bekrefte at vi hadde en motorstopp, men vi fikk fort tak i nye båter, sier politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

- Oppleves som ett år

Hun sier at hun har full forståelse for at ungdommene som fortvilt gjemte seg fra gjerningsmannen og deres pårørende kan ha følt at det gikk for lang tid før politiet var på plass.

— Hvert minutt når du gjemmer deg på en øy og er redd for å bli skutt, oppleves som et år. Jeg har også lyst til å si at dette er forferdelig. Det er 11. september for Norge, sier Hammer.

Politimesteren rykket selv ut til Utøya da hun hørte om meldingene som kom inn om skyting.

- Umulig

Hun sier at politiet tok meldingene på alvor med en gang. Hammer bekrefter at det var flere som ikke kom igjennom til politiet på telefon.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

— Når slike hendelser skjer, og vi har med et så stort antall mennesker å gjøre, og deres pårørende også begynner å ringe inn, så er det helt umulig for en operasjonssentral som vår å besvare alle telefonene, sier hun.Hun sier at det viktigste for politiet var å handle ut fra meldingene.

— Det å sette i gang en slik operasjon krever at vi får kalt inn rett mannskap, de skal utstyres, de skal bevæpnes, de skal kjøres til stedet og så over i båt. Alt dette skjedde i løpet av en time, sier politimesteren.

Publisert

Sakene flest leser nå