Kritikken mot ledelsen ved museet dreier seg om alt fra store budsjettoverskridelser og høye lederlønninger til feilberegning av besøkstall.

Oslo Arbeiderparti er så provosert at Andreas Halse (Ap), nestleder i Kultur— og utdanningskomiteen i Oslo bystyre, har kalt inn kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) og ansatte ved Munch-museet til høring i bystyret, skriver Klassekampen.

— Vi ser nå at Bjercke forsøker å vise handlekraft, men vi er lite imponert over hvordan denne prosessen er blitt håndtert. I stedet for å ta ansvaret selv skyver han det over på museet, sier Halse.

Ifølge Aftenposten varsler et hemmeligstemplet brev datert 6. juli i fjor om systematisk underfinansiering til drift og bruk av prosjektmidler til andre formål enn de var bevilget til.

— Vi har grunn til å tro at byrådet har visst langt mer om den økonomiske situasjonen ved Munch-museet enn de har fortalt, sier Halse som representerer bystyret, til avisa.

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) sier til Aftenposten at «det er vel kjent at det har vært utfordringer knyttet til å bringe aktivitet i tråd med Munch-museets rammer».

Klassekampen har forsøkt å komme i kontakt med kulturbyråd Hallstein Bjercke for å få en kommentar til saken, men har ikke lykkes.