Nå blir det enklere å fange Pokémon

Sporingsfunksjonen er tilbake i ny drakt, men foreløpig bare i California.

LETTERE: I nær fremtid kan det bli enklere å finne Pokémon i nærheten av Pokéstop. Her jakter spillere på pokémonen Growlithe ved Akvariet i Bergen for et par uker siden. Da brukte spillerne det eksterne søkeprogrammet Pokévision, som nå er stengt.
  • Robert Nedrejord
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det har ikke vært så lett å fange Pokémon i mobilspillet Pokémon Go den siste tiden.

Utvikler Niantic skrudde av funksjonen som viste hvor mangevirtuelle «steg» unna lommemonstrene var, og uavhengige sporingsprogrammer somPokévision som overtok i kjølvannet er nå stengt.

Men med gårsdagens oppdatering har du kanskje fått med deg at det har dukktet opp «gress» bak pokémon som er i nærheten på skjermen, skriver bt.no.

Les også

Facebook går til krig mot enkle «klikksaker»

Testet i USA

Det er bare én av to systemer som nå testes ut. Mens hele verden har fått det nye «Sightings»-systemet, som ikke er helt oppe og går enda, skal den gamle «Nearby»-funksjonen som tidligere ble slått av relanseres.

Frem til nå ser det ut som om sistnevnte bare er testet på en liten gruppe brukere, i hovedsak i San Francisco.

Les også

Pokémon Go lastet ned 7,5 millioner ganger på fem dager

Reddit-brukeren "will650"fra California er en av de heldige som har prøvd den nye Nearby-funksjonen. Dette er hva han fant ut:

  • Det vil stå hvilket Pokéstop som er nærmest den pokémonen du leter etter.
  • Når du spesifikt søker etter én pokémon vil det komme opp et «fotavtrykk»-merke på skjermen, som indikerer retningen til det aktuelle Pokéstoppet. I motsetning til tidligere vil det ikke vise hvor langt du er unna med en, to eller tre fotavtrykk. Derimot vil Pokéstoppet få sin egen «radar-ring» hvor du kan finne pokémonen.
  • Reddit-brukeren opplevde nøyaktigheten som stor, og fant Pokémon han søkte etter rett i nærheten av Pokéstoppet.
  • Hvis en Pokémon forsvinner som følge av at tidsfristen går ut får du beskjed om det og den blir erstattet av en ny en i listen. Det står forøvrig ikke noe om den vil dukke opp i et annet område eller ved et annet stopp.
  • Han har foreløpig vurdert maksdistansen på «radaren» til å være rundt 500 meter.

Har du en hjemme?

Les også

10.000 brannfarlige radioer fortsatt i bruk

Skifte brukernavn

Utvikler Niantic bekrefter at de nå tester ut den nye sporingsfunksjonen.

EGEN RADAR-RING: Selv om bildet er litt misvisende, har Diglet dukket opp innenfor ringen til Pokéstoppet. Ringen er i utgangspunktet like stor som spillerens. Bildet er tatt av reddit-bruker will650 som har testet ut den nye funksjonen. FOTO: SKJERMDUMP

— Vi tester ut en variasjon av «Nearby Pokémon»-funksjonen med en undergruppe brukere. I denne perioden kan du se noen variasjoner i brukergrensesnittet der du søker etter pokémon i nærheten, skriverNiantic i oppdateringsloggen til den nyeste versjonen av spillet.I tillegg har Niantic nå også fikset problemene med at brukere ikke fikk erfaringspoeng ved å treffe godt med pokéballer. Nå får du igjen erfaringspoeng når du «skrur» ballen og treffer innenfor ringen, og oppnår et «nice», «good» eller «exellent» kast.

Med den nye oppdateringen kan du ogsåskifte brukernavn i tilfelle du angrerpå brukernavnet ditt - men det kan du bare gjøre én gang.

Myte eller fakta:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Må man dra ut laderen etter bruk?

  1. Pokémon Go
  2. Digital
BT anbefaler

Turister fra hele verden strømmer til den nedlagte bunkeren på Os

– Hvis noen hadde fortalt meg dette for 30 år siden, ville jeg ledd høyt, sier Tore Bratseth.

LES SAKEN