Anundsen (Frp) orienterer om politibevæpning

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) vil onsdag orientere om den midlertidige bevæpningen av politiet. Bevæpningen varer foreløpig til torsdag.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Anundsen holder pressekonferanse om bevæpningen onsdag formiddag. Politidirektør Odd Reidar Humlegård og PST-sjef Benedicte Bjørnland deltar også på pressekonferansen.

Den midlertidige bevæpningen av politiet trådte i kraft i november, i kjølvannet av PSTs skjerpede trusselvurdering for Norge. Bevæpningen ble i slutten av juli forlenget til 20. august.

Siden november har politiet rapportert om 30 tilfeller der tjenestevåpen er blitt brukt i en trusselsituasjon. I tre av tilfellene ble det avfyrt skudd.

Stortingsrepresentant Marit Arnstad (Sp) har spurt Anundsen om disse hendelsene var knyttet til bakgrunnen for at politiet bærer våpen.

— Politidirektoratet opplyser at ingen av de ovennevnte tilfellene har sammenheng med grunnlaget for ordningen med midlertidig bevæpning, svarte Anundsen, som understreket at den midlertidige bevæpningen ikke ser ut til å ha økt politiets bruk av våpen.

I sommer er det blitt kjent at det har gått av flere vådeskudd med tjenestevåpen inne på politistasjoner under den midlertidige bevæpningen.

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN