Klokken 23.36 opplyser Avinor til BT at Flesland fremdeles er åpen, men at ingen fly kommer til å ta av i kveld.

— Vi hadde en avgang til Gran Canaria. Dette flyet er innstilt, sier Cathrine Fremholdt til BT.

Hun forteller at de likevel ikke vil si at Flesland er stengt, fordi flyselskapene selv kan velge om de ønsker å lande på flyplassen utover kvelden/natten.

— Vi tror ikke noen kommer til å velge å gjøre, men det kan de vurdere selv. Det er fremdeles ganske kraftig vind, sier hun.

Klokken 21.40 opplyste Avinor om at flytrafikken på Flesland igjen gikk som normalt, etter å ha vært stengt i åtte timer som følge av ekstremværet Lena.

— Med mindre det er forverring av været nå, vil det lande og lette fly fra Flesland i kveld, sa kommunikasjonsansvarlig Cathrime Framholt i Avinor da til BT.

Det var tidligere i dag Avinor meldte at flytrafikken på Flesland var stanset på grunn av sterk vind.

— Det blåser veldig, så nå er det ingen fly som lander eller letter. Det er full stopp, sier kommunikasjonsansvarlig ved Cathrine Framholt til NTB i 15-tiden lørdag ettermiddag..

Kristian Faksvåg er student i Trondheim. Flyet hans ble kansellert og han er blant mange ventende flypassasjerer som håper å komme seg avgårde i løpet av dagen.

— Jeg krysser fingrene og håper jeg kommer meg med på et annet fly, sier han til BT.

— Vi følger med på værutviklingen, men det er meldt kraftig vind helt opp til 36 meter i sekundet frem til klokken 18 i ettermiddag, sier Framholt.

Dermed lå det an til innstillinger i mange timer fremover. Flyene som skulle lande ved Bergen lufthavn, har enten blitt sendt til Stavanger eller Florø.

— Vi har vært godt forberedt på været. Det har jo vært varslet i flere dager, sier Framholt, som sier de har hatt fokus på å sikre alle mulige gjenstander, både ved å sette dem inn i hangarer og surre dem fast.

— Sikkerheten er første prioritet, slik at man kan kunne gå trygt både på parkeringsområdet og på flysiden.

Innstillingene begynte ved 12.30-tiden.

Tavlen på Flesland med ettermiddagens kanselleringer.
PAUL SIGVE AMUNDSEN