I februar lå SV akkurat på sperregrensen, men havner nå langt under etter en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Målingen er utført av Opionion for ANB.

— Dette er en dramatisk meningsmåling for SV. Med et slikt resultat vil ikke partiet være representert på Stortinget, sier valgforsker og professor Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo. Han påpeker at resultatet ligger akkurat utenfor feilmarginen.

Målingen er foretatt i etterkant av partileder Audun Lysbakkens bokutgivelse og under og rett etter partiets landsmøte. Hver fjerde SV-velger ved forrige valg sier nå at de vil stemme på Arbeiderpartiet. Og både Miljøpartiet De Grønne og Rødt får tilsig av velgere fra SV.

Venstre sliter også, og er med 3,4 prosent på sitt laveste nivå siden disse målingene startet i 2007. Partiet faller 1,1 prosentpoeng, og lekkasjen er størst til Arbeiderpartiet.

Ap på sin side går fram 0,6 prosentpoeng og er suverent størst med en oppslutning på 43,4 prosent. Senterpartiet mister en tredel av oppslutningen og går tilbake 2,2 prosentpoeng til 4,1 prosent.

Høyre vokser med 2,1 prosentpoeng til 23,5 prosent, mens Frp er marginalt tilbake - 0,2 prosentpoeng - og lander på 9,8. KrF er fram 1,1 til 5,9 prosent, De Grønne øker med 1,3 til 4,4, mens Rødt går tilbake 0,8 til 1,6 prosent. (©NTB)