Hagen lar øksen henge over Kleppe

Det er ikke satt i gang eksklusjonssak mot Vidar Kleppe, men hans forhold til Fremskrittspartiet vil bli tatt opp både på stortingsgruppens møte onsdag og i partiets arbeidsutvalg torsdag.

Publisert Publisert

Det kom fram på pressekonferansen som ledelsen i Fremskrittspartiet holdt mandag, med partiformann Carl I. Hagen, nestformann Siv Jensen og generalsekretær Geir Mo. Mo slo fast at det ikke er kommet forslag fra noe hold om å ekskludere eller suspendere Kleppe.

På pressekonferansen gjentok Carl I. Hagen sine harde utfall mot partikollega Vidar Kleppe. Han beskylder Kleppe for å handle stikk i strid med stortingsgruppens ønsker.

Hagen ble spurt om han kan leve med at Vidar Kleppe fortsetter i Fremskrittspartiet:

– Jeg vil ikke ta stilling til det nå. Det skal gjøres i seriøse organer, med en grundig analyse av virkningen av de forskjellige løsningene. Vi skal diskutere Vidar Kleppes situasjon internt i partiet, sier han.

Problemer I medieoppslag er det hevdet at medlemmene av stortingsgruppen planlegger å fryse ut Vidar Kleppe ved å reise seg og gå når han kommer til gruppemøtene. Carl I. Hagen mener det er et dårlig virkemiddel.

– Vi skal ha en redelig og skikkelig debatt. Noen kan ha problemer med at Vidar Kleppe er til stede, og vi skal drøfte hvordan vi skal forholde oss, sier Hagen.

Det såkalte organisasjonskulturutvalget, ledet av Lodve Solholm skal i utgangspunktet ta for seg situasjonen i Frp Hordaland. Men Hagen sier at mandatet kan bli utvidet til også å omfatte Vidar Kleppes oppførsel. Dette skal behandles på arbeidsutvalgsmøtet torsdag.

Arbeidsutvalget skal også ta for seg oppfølgingen av resolusjonen om undergravende virksomhet, som ble vedtatt på landsstyremøtet i Frp i helgen. I arbeidsutvalget sitter Carl I. Hagen, Siv Jensen, Inger Marie Ytterhorn og John Alvheim. Varamedlemmer er Einar Roald Endresen og Åse Schmidt.

Vedvarende problem Den utløsende faktor for angrepene på Vidar Kleppe synes å ha vært Kleppes bekreftelse til flere medier om at det eksisterer en tredje sak av seksuell karakter i Fremskrittspartiet. Men Hagen hevdet at stortingsgruppen har sett på Kleppes oppførsel som et vedvarende problem i minst tre år.

– Flere og flere har vært misfornøyd med de mange utspillene fra Kleppe og hans manglende forståelse av når han bør holde munn. På møtet fredag ble Kleppe innstendig anmodet om ikke å uttale seg i hytt og vær, men det stikk motsatte skjedde. Han har ikke tatt inn over seg at han hører med på et lag, sa Hagen.

Vidar Kleppe innrømmer at han fikk hard kritikk fra stortingsgruppen, men etterlyser konkrete eksempler på at han skal ha gått imot gruppens ønsker. Han fastholder at det ikke er noen grunn til eksklusjon eller suspensjon, og hevder at det ikke er han som dramatiserer denne saken.

Styrke seg Carl I. Hagen tror at Frp vil kunne styrke seg igjen til sommeren, når partiet er ferdig med problemsakene.

– Selvsagt har ikke vi som parti styrket vår posisjon som mulig regjeringsmedlem. Men det er neste stortingsperiode som er det avgjørende, sier Hagen, og mener at bråket i Frp da vil være tilbakelagt.

Partiformannen tegnet på nytt et bildet av Fremskrittspartiet som et offer for samlede angrep fra mediene og de andre partiene.

— Alarmklokkene ringte da Frp ble landets største parti. Da satte man i gang en bølge av forfalskninger og feilinformasjon, for å stoppe Frp. Men dette vil ikke lykkes, sa Hagen.

NTB

I angrepet mot Vidar Kleppe trakk Carl I. Hagen frem opplysninger fra journalist Olav Garviks reportasje i lørdags-BT, «Edderkopper i måneformørkelse».Les reportasjen her Les også: Garvik ble Hagens «sannhetsvitne» Tidligere gruppesekretær melder seg ut av Frp

BURDE TIET: - Vidar Kleppe har vist manglende forståelse for når han bør holde munn, fastslo partiformann Carl I. Hagen på mandagens pressekonferanse.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  3. «Dobbelt så god som motsatt back»

  4. By i Spania stenges ned

  5. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  6. Jeg husker frokostene hos pappa annenhver helg