— Politiet vil etterforske saken gjennom helgen, opplyser politiadvokat Gudrun Kalvatn i Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

«Når det gjelder opplysninger om hendelsesforløp eller ulykkesårsak vil informasjon om dette tidligst komme mandag formiddag», skriver politiadvokaten videre.

På spørsmål fra NTB om hvorfor de ikke kan gå ut med hendelsesforløp eller ulykkesårsak, svarer Kalvatn at de må finne ut hva som har skjedd.

Politiet ønsker heller ikke å opplyse om ulykken skjedde innendørs eller utendørs.

- Etterforskes som ulykke

Ulykken skjedde rundt klokken 11 fredag. Det ble igangsatt livreddende tiltak, men livet til barnet sto ikke til å redde, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen like etter klokken 12. Ulykken var tidligere meldt inn til AMK-sentralen som sendte ambulansepersonell til stedet. Gutten var allerede kjørt til sykehuset da politiet ankom.

— Saken etterforskes som en ulykke, opplyser politiet.

Kriseteam

Politiet sendte flere etterforskere og kriminalteknikere til stedet. De iverksatte innledende undersøkelser og snakket med personer som var til stede.

Barnehagen ble stengt etter ulykken, og barna ble hentet av foreldrene.

Fredag kveld holdt kommunens psykososiale kriseteam en samling med de ansatte i barnehagen og foreldregruppa. Ålesund kommune ønsker ikke å kommentere hva som kom fram på møtet.

Lørdag vil det bli åpen kirke mellom klokken 16 og 18 i Spjelkavik kirke, opplyser kommunen i en pressemelding.

Ulykken skjedde i Blindheim barnehage, som er en privat barnehage for barn opp til seks år.