Våte billetter forsinket Bieber-konserten

Det ble mange, lange timer i kø for belieberne, men stemningen var upåklagelig på Fornebu. Våte billetter skapte problemer.

Publisert Publisert

KOM SENT: Justin Bieber skulle etter planen ha stått på scenen i 20.30-tiden, men konserten kunne ikke starte før sistemann var inne. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Forrige gang Justin Bieber besøkte Norge, fikk arrangørene mye kritikk for manglende sikkerhet. Denne gangen var opplegget planlagt ned til minste detalj.

Midtveis på kvelden kunne arrangørene og politiet fornøyd melde at avviklingen hadde gått greit, og at det ikke var meldt om skadde.

— Ingen hendelser så langt. Publikum følger anvisninger som blir gitt. Strålende, tvitret politiet.

Køene gikk imidlertid ganske tregt inn til selve konsertarenaen. Nesten tre timer etter at portene åpnet, ble de siste publikummerne loset gjennom dørene. Noe av forsinkelsen skyldtes at det begynte å regne, slik at billettene ble våte og vanskelig å lese. Hold billettene tørre, rådet politiet på Twitter.

Justin Bieber skulle etter planen ha stått på scenen i 20.30-tiden, men konserten kunne ikke starte før sistemann var inne. Arrangørene hadde ikke diskutert noen siste frist. De har ikke innflytelse på selve konsertstarten.

— Det er det managementet og Justin Bieber selv som bestemmer, sier Henrik Richter hos Atomic.

Roser i hendene

For mange fans ble det en lang, kald dag utenfor konsertarenaen. Tynnkledde, og med roser i hendene, kom de aller første Justin Bieber-fansene inn bak sperringene like etter klokka 11.

— Vi skal holde rosene opp i været under konserten. Slik skal han legge merke til oss og huske Norge, fortalte to entusiastiske jenter til NTB på vei inn i slusesystemet som er satt opp rundt arenaen.

Noen hadde med ballonger, andre hadde tegnet seg i ansiktet, og alle hadde tatt på seg det fineste i skapet. Som ikke nødvendigvis er det varmeste. Enkelte kom i shorts, selv om gradestokken bare viste noen ganske få plussgrader og vinden nesten alltid rusker litt i håret på Fornebulandet.

— Jeg gleder meg så jeg klarer ikke å tenke en gang, sa Anne-Nora, som sammen med venninnen Casandra var i første rekke da portene ble åpnet.

Danset seg varme

Etter en times tid var flere på beina for å danse i seg litt varme, godt hjulpet av Justin Biebers mange hitlåter som strømmet ut av høyttaleranlegget.

— Har dere det bra? Dere må danse og riste litt på rumpa, så holder dere varmen! brølte speakeren, innimellom formaninger om helse og sikkerhet. Både politi og arrangører hadde lagt stor vekt på sikkerheten i forkant av giga-arrangementet.

Røde Kors' kosepatrulje var på plass i vrimleområdet. Noen av fansen måtte få utdelt varmepledd.

— Det har gått veldig bra så langt. Det største problemet er at en del begynner å bli frosne. Mange har stått her i mange timer nå, og er tynt kledd, sier Anette Børresen i kosepatruljen.

23.000 fans ventet spent på å høre idolet sitt live på Fornebu. Ifølge arrangøren er det en del voksne til stede, men mange konsertgjengere er der alene.

— Publikum er noe eldre enn jeg hadde trodd. Det er veldig mye ungdommer, men ikke så mange barn som jeg hadde ventet, sier Henrik Richter hos Atomic.

Bortviste selgere

Gulkledde sikkerhetsfolk og politi var godt representert og pratet gjerne med det unge publikummet. Fra små boder ble det solgt capser, glødepinner og andre effekter, administrert av britiske selgere, med norske unggutter i frontlinjen. Andre uautoriserte selgere fikk en mindre hyggelig skjebne. Politiet i Asker og Bærum viste bort både roseselgere og en dame med pølsevogn. En del forsøkte seg også på å selge billetter, men ble bortvist fra området.

Mens fansen, foreldrene deres, horder av pressefolk, sikkerhetsvakter, arrangører og mange andre ventet på Telenor Arena, dukket superstjernen selv opp like før klokken 18.

Etter å ha landet i privatfly på Gardermoen, gikk turen først innom McDonald's, før de svarte bilene trillet inn foran konsertarenaen.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Tilsette fortel om trakassering og fryktkultur – no er det oppretta varslingssak mot rådmannen

  2. Feiring endte i slags­mål og kaos. – Det sto noen der som var hvite av pulver.

  3. Han skulle ha kjempet om VM-gull. Nå graver han grøfter i Bergen i stedet.

  4. – Slik burde vi heller reagert på korona

  5. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  6. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.