Scenarioet fra regjeringens krisestøtteenhet i 2009 vakte så stor bekymring at regjeringens krisestab skaffet seg datamaskiner utenfor Regjeringskvartalet i tilfelle en bombe. Det viktigste tiltaket som ble foreslått, var å stenge Grubbegata, et tiltak som ikke ble fullført, skriver avisen.

— Ett av de scenariene som inngikk i analysen, var en bilbombe plassert på gateplan ved Høyblokka samt en konsekvensutredning av hva det ville kunne innebære for krisestøtteenheten, sier lederen av regjeringens krisestøtteenhet, direktør Øistein Knudsen.

Under Stortingets 22. juli-høring mandag sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og tidligere justisminister Knut Storberget (Ap) at de ikke visste at det var et akutt behov for å sikre Regjeringskvartalet.

Per-Kristian Foss (H) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sier at innholdet i den hemmelige risikoanalysen er nytt for ham.

— Det er ubegripelig at statsråder kunne gå inn og ut av Høyblokka i syv år uten at noen av dem sørget for å følge opp vedtaket om å stenge Grubbegata, sier Foss. Et slik vedtak ble gjort av regjeringen Bondevik allerede i 2004.

Den hemmeligstemplede rapporten viser ifølge Aftenposten at det var store svakheter i Stoltenberg-regjeringens kriseapparat. De manglet styringssystemer, kontroll og elementære verktøy.