— Dette viser at velgerne har oppfattet hva som er vårt alternative budsjett. Folk liker den grønne profilen og den varme sosiale profilen til Venstre, sier partilederleder Trine Skei Grande.

Og hun legger til:

— Nå håper jeg vi klarer å få til et budsjett sammen med regjeringen der alle fire partier viser at vi tar ansvar for valgseieren på en god måte.

KrF-leder Knut Arild Hareide sier dette om målingen:

— Gode tall skyldes langsiktig arbeid, og viser at vi nå er i en politisk situasjon der sentrum får gjennomslag.

Klare utslag

Novembermålingen fra Respons Analyse viser en klar tendens. De to partiene som forhandler med Høyre/Frp-regjeringen går betydelig frem, begge kommer over syv prosentpoeng. Deres motparter i regjeringen går begge tilbake, Høyre mest, med 1,5 prosent.

Også Ap, som ennå ikke har lagt frem sitt alternative budsjett, går på en smell. Etter et byks fra 34 til 38 prosentpoeng fra september til oktober, går de nå tilbake til 36,2. Ap presenterer sitt budsjettforslag den 19.november

For de andre partiene er det små utslag.

Fortsatt borgerlig

Forhandlerne på Stortinget kan dessuten trøste seg med at det fortsatt er et klart borgerlig flertall bak dem, i det minste på meningsmålingene.

Dersom novembertallene fra Respons hadde vært stortingsvalg, ville de fire flertallspartiene, H, Frp, KrF og Venstre fått 87 mandater, mot de rødgrønnes 79.