— Dette er ikke mer mystisk enn at det handler om å bli kjent og trygge på hverandre med tanke på situasjonen etter valget, sier Frps stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Solvik-Olsen er det nestlederne i de fire partiene, blant dem trolig han selv, som vil møtes.

— Nå er Venstre og KrF ferdig med sine landsmøter, og da var det enighet mellom oss og Høyre om at de kunne bli med hvis de ville, sier han.

— Dette handler ikke om å snekre noe regjeringsprogram, det er for å bli kjent med hverandre, understreker Solvik-Olsen.

Skepsisen til Frp er stor både i Venstre og KrF, som helst ser for seg et regjeringssamarbeid med Høyre etter modell fra Bondevik-regjeringene, uten deltakelse fra Solvik-Olsens parti.

De to partiene er om nødvendig villig til å inngå budsjettsamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet for å få dette til.

— Ja, det kan vi, slo Venstre-leder Trine Skei-Grande fast denne uka.

Krf-leder Knut Arild Hareide er også åpen for å søke allierte på ikke-borgerlig side.

— Jeg vil ikke utelukke at vi kunne ha samarbeidet med Senterpartiet og Arbeiderpartiet, sa han til VG denne uka.

Uttalelsene falt ikke i god jord hos Frp-leder Siv Jensen.

— Det er litt underlig at KrF og Venstre først sier deres fremste mål er å bli kvitt Ap, for så å vurdere å vende seg til det samme partiet for å få støtte til en regjerings viktigste arbeidsinstrument, nemlig statsbudsjettet, sa Jensen onsdag. (NTB)