Kidnappede barn funnet i god behold

De to jentene på ett og tre år som ble kidnappet på Brandbu tirsdag formiddag, ble onsdag funnet i god behold.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Barna ble funnet i et hus i Hønefoss sentrum, og det var også her pågripelsene ble gjort.

Pågripelsene skjedde klokken 11.20, og de forgikk uten noen dramatikk. Faren til jentene er en av de tre som er pågrepet, sier operasjonsleder Stig Væråmoen i Nordre Buskerud politidistrikt til NTB

— Dette har vært en svært vellykket aksjon, som var godt planlagt, sier fungerende politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt.

Barnevernet med på aksjon

Fosso sier god bistand fra Kripos og fra politikolleger i nabodistriktene bidro til at saken kunne løses såpass raskt.

— I tillegg har bistanden fra publikum vært uvurderlig. Uten deres innsats hadde vi famlet betydelig mer i blinde, sier Fosso.

Politiet i Vestoppland ba tidlig om assistanse fra Kripos, og Fosso sier god taktisk etterforskning bidro til at de allerede i morgentimene onsdag hadde en sterk mistanke til adressen hvor de gikk til aksjon onsdag.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

— Barnevernet var også med til Hønefoss, slik at de to jentene kunne tas hånd om med en gang, forklarer politimesteren. Barnas mor satt onsdag ettermiddag i avhør hos politiet på Gjøvik.

Seks pågrepet

De to jentene ble kidnappet av maskerte menn mens moren var i møte med en representant for barnevernet. Mennene brukte pepperspray og elektrosjokkvåpen og truet til seg de to småjentene.

Et par timer senere ble en svenskregistrert Saab stoppet på E6 i Østfold og to menn ble pågrepet. En tredje mann ble arrestert kort tid etterpå. Til sammen er altså seks personer pågrepet i saken.

— For å hindre bevisforspillelse, ønsker vi ikke at de seks som er arrestert skal sitte på samme sted. To av dem er på vei fra Sarpsborg, mens en sitter her på Gjøvik. Noen vil også bli sittende på Hønefoss, opplyser Fosso.

Politiet vil fremstille de siktede for fengsling torsdag.

Nekter kjennskap

Alle de pågrepne er av irakisk opprinnelse, men Fosso sier politiet foreløpig ikke har oversikt over statsborgerskapet til de involverte.

En irakisk mann i 30-årene som er bosatt i Sverige, er én av dem som ble pågrepet i Østfold få timer etter at barna ble brutalt bortført på Hadeland, melder NRK.

— Han avviser enhver kjennskap eller noen annen befatning overhodet med denne saken, sier mannens advokat, Harald Ottestad.

— Han har poengtert at han selv har to barn og spurte flere ganger etterforskerne om hvorfor han var trukket inn i denne saken.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. Væpnet politi holder vakt ved utestedet i Bergen sentrum

  2. Krasjet i kryss i Fana

  3. Mann fengslet for å tenne på sin egen bolig

  4. – Eg sto opp og røska pride­flagga våre ut av skåpet

  5. Kom til Norge og Bergen som tolv­åring. Dette vet vi om den terrorsiktede.

  6. Nå er Pål (21) tredje best i verden: – Faktisk helt sykt