Eleven ble pågrepet da han meldte seg for politiet mandag. Episoden fant sted ved Glemmen videregående skole like etter klokka 11 mandag.

Gutten ble avhørt mandag kveld, og tirsdag begjærte politiet ham varetektsfengslet i Fredrikstad tingrett. Retten besluttet at han skal fengsles i én uke.

— Begrunnelsen er gjentakelsesfare. Denne gutten skal ha vært involvert i to alvorlige voldsepisoder på kort tid. Én mot en barnevernsansatt og én mot en lærer, sier jourhavende jurist Morten Lundén i Østfold politidistrikt til NTB.

Overtas av barnevernet

Gutten skal slippe å sitte i en varetektscelle. Så snart barnevernet kan stille en egnet plass til disposisjon, vil de overta ansvaret for ham.

Politiet ønsker ikke å kommentere hva som er kommet fram i avhørene eller hva motivet skal ha vært. 17-åringen nekter straffskyld. Han er siktet for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter.

Lundén sier politiet tar saken alvorlig. Det at de ba om varetektsfengsling, sier i seg selv noe om nivået.

Samtidig har politiet gjort særlige vurderinger fordi den siktede er så ung.

— Det har vi gjort, og det har også tingretten gjort. Det skal enda mer til å fengsle en person under 18 år enn vanlig. Det vurderes som ganske alvorlig, det er ikke et skritt vi går lett til, sier han.

- Læreren mørbanket

Rektor ved Glemmen videregående skole, Gunhild Rosnes, opplyser at læreren er i relativt god form etter hendelsen og at han får oppfølging. Skolen kommer til å politianmelde saken.

— Eleven vil sannsynligvis bli utvist for resten av skoleåret, forteller rektoren.

Læreren skal også avhøres av politiet. Han har forklart at eleven slo seg vrang, og begynte å slå ham flere ganger, skriver Fredriksstad Blad. Læreren søkte behandling på legevakta etterpå.

— Jeg er ganske mørbanket. Jeg har ikke brukket noe, men har pådratt meg flere hevelser, forteller læreren. (©NTB)