Til gudstjeneste uten Märtha

Prinsesse Märtha Louise meldte sykdomsforfall, men kongeparet og julegjestene på Kongsseteren var alle hjertelig til stede ved høytidsgudstjenesten i Ris kirke 1. juledag.

ANKOMST: Kongefamilien ble ønsket velkommen til Ris kirke av sogneprest Stig Utnem. Foto: Scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Fordi mamma var syk, var det pappa Ari Behn som tok hånd om parets tre småjenter under gudstjenesten. Kongefamilien satt på første benk, sammen med sin faste julegjest, prinsesse Kristine Bernadotte, enken etter kongens onkel «Mulle», prins Carl.

Maud Angelica og søsteren Leah hadde problemer med å sitte stille under hele gudstjenesten. De var mest opptatt av det som foregikk i kirken bak dem, mens lillesøster Emma satt trygt på pappas fang.

Ved ankomsten tok kong Harald tok sitt eldste barnebarn i hånden og gikk først inn i kirken etter å ha hilst på sogneprest Stig Utnem, som forrettet under gudstjenesten. Resten av familien, med dronning Sonja i spissen, fulgte etter.

Kongefamilien har tre ganger tidligere vært til julegudstjeneste i Ris kirke etter at Holmenkollen kapell brant ned i 1992 og før det nye kapellet ble reist. Denne gangen er det ombyggingen av hele Holmenkollen-anlegget som gjør at kapellet, som ligger under Ris menighet, er stengt.

Jul i Uvdal Mens prinsesse Märtha Louise og hennes familie i år feirer jul sammen med kongeparet på Kongsseteren, har kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tatt med seg familien til fjells i julen, der høytiden for første gang feires på familiens nye hytte i Uvdal.

Julaften var de til familiegudstjeneste i Uvdal kirke.

Prinsesse Ingrid Alexandra hilste pent på presten før hun gikk inn i den fullsatte kirken, der det også var mange andre barn til stede, ifølge Laagendalsposten.

Presten talte direkte til barna, og den lille prinsessen rakte opp hånden og svarte ivrig på flere av spørsmålene presten stilte forsamlingen.

— Jesus ble født i en stall. Hvem er det som bor der? spurte presten.

— Dyr! svarte Ingrid Alexandra høyt og tydelig.

Ikke siden julen 2004 har kongeparet feiret julaften sammen med begge sine barn og deres familier. Da var alle samlet på Skaugum fordi Kongsseteren var stengt for oppussing.

Julegjester I julen er det folksomt på Kongsseteren. For både dronningens bror Haakon Haraldsen med familie og kongens søster prinsesse Astrid med sin tallrike familie, er velkomne gjester i kongeparets julehjem.

Det samme er kongeparets mange venner.

Og med de flotte snøforholdene som er i Nordmarka i julen i år, vil den skiglade dronning Sonja etter all sannsynlighet ta med seg barnebarna og bruke juleferien til skiturer og lek i snøen mellom all selskapeligheten

KALDT: Maud Angelica Behn og dronning Sonja syntes tydligvis at det var surt og kaldt da de gikk fra kirken til de ventende bilene etter 1. juledagsgudstjenesten i Ris kirke fredag. Foto: Scanpix

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

– Jeg ville ikke reist opp på en fjelltopp søndag, sier meteorolog.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Sydenvarme i Bergen – men nå kommer regnet

  2. Julie (19) fra Bergen hyller tysk kroppsprotest: – Jenter må kunne gå med det de vil

  3. Bømlafjordtunnelen gjenåpnet

  4. Butikken hennes fikk en kraftig oppsving i 2020. Har aldri gjort det bedre.

  5. «Sinnet hennes dreper forholdet»

  6. Her dukker lyset opp på himmelen over Bergen