Coop-sjef Geir Inge Stokke, kvalitetsdirektør Erlend Nesset i Norgesgruppen og Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan skriver i en kronikk i VG torsdag at de ber klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) si nei til import av genmodifisert mais som tåler sprøytemiddel som er forbudt i Norge.

– Maten vår skal være trygg for mennesker og miljø, fremholder de og peker på at vi i høst kan stå overfor et veiskille når regjeringen skal ta stilling til om de vil forby import av den omstridte maisen 1507 som er modifisert til å tåle sprøytemiddelet glufosinat-ammonium.

– Norske forbrukere er svært skeptiske til genmodifisert mat. Vi mener den aktuelle maisen egner seg dårlig på det norske markedet, sier Nesset til samme avis.

– Hvis statsråd Helgesen støtter Miljødirektoratet, går de baklengs inn i fremtiden når de vil innføre et produkt som er designet for å tåle enda mer av sprøytemidler, sier kommunikasjonssjef Mette Fossum Beyer hos Rema 1000.

Hos departementet sier statssekretær Lars Andreas Lunde at de merker seg motstanden og at inntrykket blir ytterligere forsterket når dagligvarekjedene varsler at de vil samarbeide om å holde genmodifiserte varer borte fra det norske markedet.