De to sårede ble kjørt til sykehus etter hendelsen.

Politiet i Sør-Trøndelag opplyste om hendelsen via Twitter. De skrev at gjerningsmannen truet politipatruljen i forkant av pågripelsen, og det var derfor de så seg nødt til å avfyre et varselskudd.

Innsatsleder Jomar Sjøhagen opplyser at det var en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene som ble knivstukket. Skadeomfanget var ved 18-tiden tirsdag ikke kjent, men de to personene ble fraktet til St. Olavs hospital for undersøkelser.

Varslet selv

Ifølge VG er gjerningsmannen i 20-årene. Det var vitner som førte politiet til den mistenkte

— Det har vært en alvorlig voldshendelse. To personer er knivstukket utendørs, en dame og en mann. De er kjørt til St. Olavs. Én person er pågrepet, formentlig gjerningspersonen, sa Sjøhagen til VG.

— Det var fornærmede selv som ringte inn og sa at vedkommende var knivstukket i halsen, fortalte operasjonsleder Bjørn Handegard til Adresseavisen.

Han opplyste at politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.23.

Spesialenheten orientert

Politiet sikret seg etter knivstikkingen et antall vitner som ble kjørt til politihuset for avhør. De sperret også av et større område som skal undersøkes av kriminalteknikere.

Flere politi- og ambulansebiler rykket ut til Trondheim Torg etter knivstikkingen. Ambulansepersonell var på stedet før gjerningsmannen ble pågrepet. Ifølge Adressa var mange personer vitne til pågripelsen.

Politiet opplyser at Spesialenheten for politisaker er orientert i og med at det ble løsnet varselskudd under pågripelsen.