Partilederne fra regjeringspartiene og støttepartiene møttes til middag hos statsminister Erna Solberg (H) for å snakke om saken tirsdag kveld. Hareide bekreftet i forkant at det allerede lå et forslag til løsning på bordet.

— Det er mye som er bra der, men det er også sånn at skal vi kunne bli enige, så må det være betydelig endring, sa Knut Arild Hareide (KrF) da han ankom middagen.

Men like før klokken 23 gikk partene fra hverandre, uten å ha kommet i mål med en asylbarnavtale.

- Bra gjennomgang

Først kom Frp-leder og finansminister Siv Jensen og justisminister Anders Anundsen (Frp) i hver sin svarte regjeringsbil. Ingen av dem ønsket å prate med pressen verken på vei inn eller ut av forhandlingene.

Rett etter kom KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande gående ut og møtte pressen.

Begge bekreftet at det ikke ble noen enighet tirsdag kveld.

— Vi har hatt en bra gjennomgang, men det står fortsatt en del igjen, sa Grande.

— Nå må regjeringen jobbe videre med et underlagsmaterialet før vi egentlig kan komme videre, sa Hareide.

Trolig nye møter onsdag

Begge understreket at stemningen under møtet var god, men sier regjeringen må gjøre mer for å komme støttepartiene i møte.

— Nå må regjeringen gjøre en jobb, og så må vi finne et nytt møtetidspunkt. Jeg håper det kan bli allerede i morgen, sa Hareide på vei inn i en ventende taxi.

I forkant ønsket Hareide ikke å si noe om innholdet i skissen eller om hvor mange asylbarn som ville bli berørt.

Skei Grande.jpg

Hareide var da forberedt på at det kan bli en sen kveld med diskusjoner i statsministerboligen. Men han var usikker på om partene vil komme til enighet før de går fra hverandre.— Jeg tror vi trenger å jobbe en del i kveld, men jeg tror det trengs mer tid utover det, sa han i forkant av møtet.

KrF-lederen la ikke skjul på at han ikke var altfor imponert over den skissen som nå ligger til diskusjon. Han minnet om at Venstre og KrF har sendt et tydelig budskap, og at regjeringen har innrømmet at det ble gjort feil.

— Da hadde jeg forventet at de ville rydde opp i de feil som de selv har beklaget, sa han, og la til at skissen ikke godt nok ivaretar dette.

— Ikke fullt ut. Dette er altså barn som er blitt berørt av de feilene regjeringen har gjort, sa han.