Instagram-bildene har fått høyere oppløsning

Og nå kan du finne bilder som er tatt i nabolaget ditt.

FORNYER: Ikke alle de nye Instagram-funksjonene er tilgjengelig for norske brukere enn så lenge, men søk etter stedsnavn er på plass.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Instagram har kommet med en ny oppdatering til Android og Ios denne uken, hvor blant annet søkefunksjonen har blitt forbedret.

I det stille har Instagram i samme slengenøkt oppløsningen på bildene du legger ut, skriverMashable.

Til nå har du kunnet lagt ut bilder som er 640 x 640 piksler.

Etter oppdateringen skal du derimot kunne legge ut bilder som er1080 x 1080 piksler, noe som følgelig vil gjørebildene skarpere og mer detaljrike.

Instagram valgte en ganskelav oppløsning i 2010, da mobilskjermene hadde langt dårligere oppløsning og pikseltetthet enn de har i dag.

Ikke minst var det en fordel å gjøre bildene små, slik at du ikke trengte å bruke mye datatrafikk for å laste opp et bilde via 3G-nettet.

I dag er imidlertid situasjonen en ganske annen, påpeker Mashable, med fem-seks tommer store mobilskjermer som har høyere oppløsning enn de flesteTV-er.

Ny søkefunksjon

Nå kan du blant annet søke etter stedsnavn. FOTO: Skjermdump

Instagram har i USA– men foreløpig kunder– lansert en ny Explore-forside, hvor brukerne får se bilder knyttet til populære hashtagger, steder eller personer. Dette vil trolig rulles ut globalt etter hvert.For oss norske Instagram-brukere blir trøsten at vi i det minste har fått forbedret søkefunksjonen litt.

Nå kan du blant annet søke etter stedsnavn, og dermed finne Instagram-bilder fra hjemstedet ditt – eller hvor som helst i verden.

Den nye søk-menyen gjør det dessuten lettere å søke etter brukernavn, navn eller emneknagger (hashtags).

Instagram har analysert én milliard kommentarer:

Dette betyr emojiene du bruker

Bruker du også Snapchat:

6 skjulte Snapchat-triks vi elsker

Publisert