Sveen deltok i interne arbeidsutvalgsmøter, sentralstyremøter og var med Navarsete ute blant folk fra hun ble valgt som partileder i 2008. I et brev til Sps valgkomité datert 12. mars i år, beskriver han hvordan Navarsete nærmest fra første stund har sviktet som leder og unnlatt å fortelle sannheten om sentrale saker, skriver Dagens Næringsliv.

Borten Moe

«Når du møter partilederen noen ganger i uka, og vet at du eller dine motiver samtlige ganger blir mistenkeliggjort og dine handlinger overvåket, blir det heller traurig å være på jobb», skriver Sveen som en forklaring på hvorfor han tror Borten Moe ikke tok gjenvalg til Stortinget.

Navarsete brukte omtrent hver eneste sjanse hun hadde til å skyte ned eller problematisere Borten Moes innspill, heter det videre i brevet.

— Grov krenkelse

Terje Riis-Johansen, som ledet valgkomiteen og støttet Borten Moe, vil ikke kommentere brevets innhold. Det vil heller ikke Magnhild Meltveit Kleppa, som har vært en av Navarsetes støttespillere.

Trygve Slagsvold Vedum ønsker ikke å kommentere saken. Sveen selv vil ikke kommentere innholdet eller motivet for at det ble skrevet, og sier han er sjokkert over at DN har fått tak i det.

— Jeg omtaler ikke mine private brev til offentligheten. Jeg har sendt et privat brev til valgkomiteen, og jeg tar det som en grov krenkelse av meg at noen har lekket dette brevet til Dagens Næringsliv, sier Sveen til avisen.

Sps ekstraordinære landsmøte skal mandag 7. april velge ny ledelse. Navarsete har ikke besvart DNs henvendelse.