Særlig på Vestlandet og i Midt-Norge samt på lavlandet østafjells gjorde det milde været at omsetningen sank. Flere anlegg stengte faktisk for sesongen allerede før påske i år.

— Vi kan trygt karakterisere det som en heller broket sesong, sier Andreas Rødven i Alpinanleggenes Landsforening til Dagens Næringsliv.

Den samlede omsetning for alpinanleggene denne vinteren endte på 920 millioner kroner, ned med 6 prosent fra forrige vinter. Det er imidlertid store regionale forskjeller.

I Midt-Norge gikk omsetningen ned med hele 56 prosent sammenlignet med forrige sesong. I området rundt Oslo og på Sørvestlandet gikk salget av heiskort ned med henholdsvis 33 og 19 prosent.

Rødven mener at den totale nedgangen kanskje var en mindre svikt enn man skulle trodd, den milde vinteren og den sene påsken tatt i betraktning. Omsetningen fra forrige sesong på 980 millioner kroner var da også rekordomsetning.

— Vi ble nok reddet av at skiinteressen ikke kollapset sammen med det dårlige været i lavlandet, sier han.

Lyspunkter var det også i årets sesong. Både Myrkdalen i Voss og Gaustablikk og Rauland i Telemark noterte seg for rekordomsetning i årets sesong.