— Politiet etterforsker saken som et drap, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB.

Politiet opplyser at mannen trolig er drept av stump vold, sannsynligvis med slag eller spark mot kroppen.

To menn og to kvinner er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Det er mennene som er siktet for forsettlig drap. Ved 16.30-tiden fredag var tre av de fire avhørt, og også den siste vil bli avhørt i løpet av fredag.

Mannen som ble funnet drept er Steinar Gjeruldsen, opplyser Søfteland som sier tidspunktet for drapet foreløpig ikke er klart.

Presset økonomisk

Etter det Agderposten kjenner til, skal den drepte ha forsøkt å låne penger av familie og bekjente få dager førdrapet torsdag, uten at han fikk låne noe.

Da de drapssiktede oppsøkte ham torsdag, skal det ha oppstått et basketak som resulterte i at 42-åringen ble slått til døde, skriver avisen.

Politiet selv sier de ikke vil binde seg til en spesiell teori, men etterforskningsleder Søfteland bekrefter at de er kjent med den pressede økonomiske situasjonen.

— Det er for tidlig nå å si noe om motivet for drapet, sier han.

Kjenninger av politiet

Politiet startet etterforskning da 42-åringen torsdag ettermiddag ble funnet død utenfor sin egen bolig på Nævisdal utenfor Arendal. Ved midnatt ble en mann pågrepet i en bil på Stoa.

Ved totiden natt til fredag gikk rundt ti bevæpnede politifolk til aksjon i Froland i Aust-Agder og pågrep flere mistenkte.

Hva slags relasjon det er mellom avdøde og de fire siktede ønsker ikke politiadvokaten å kommentere, men han bekrefter at mannen som ble pågrepet ved midnattstider er en bekjent av avdøde. Alle fire pågrepne er kjenninger av politiet.

Straffedømt

Mannen som ble pågrepet ved midnatt, er straffedømt flere ganger tidligere, blant annet i en av de største amfetaminsakene på Sørlandet noensinne.

Mannen skal ha hatt med seg en koffert i baksetet i bilen sin, og politiet utelukker derfor ikke at han var i ferd med å rømme. Han ble pågrepet utenfor et billakkeringsverksted som politiet skal ha hatt under oppsikt.

Kripos koblet inn

— Det som skjer videre nå fra politiets side er at det vil bli foretatt tekniske undersøkelser, blant annet åstedsundersøkelse der Kripos vil bistå i arbeidet, sier Søfteland.

Også eventuelle vitner skal avhøres. De fire vil bli framstilt for mulig varetektsfengsling mandag. . (©NTB)