Siste: Oslo politidistrikt har innkalt til pressekonferanse klokken 18 på Politihuset i forbindelse med likfunnet på Kolbotn.

Samme kveld som politiet fant et lik i Oppgård utenfor Oslo, ble to menn pågrepet.

Den døde ble funnet i et skogholt mandag ved 21-tiden. Samme kveld aksjonerte væpnet politi mot et forretningslokale i nærheten av funnstedet, ifølge Østlandets Blad.

Det skal dreie seg om en mann i 60-årene fra Follo og en mann slutten av 30-årene fra Oslo. De skal ha blitt pågrepet av beredskapstroppen med bistand av hundeførere fra Follo politidistrikt.

Familien til Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) er orientert om likfunnet.

Oslo-politiet har overtatt

— De er orientert, men vi vet ikke noe mer ennå. Det er deres bistandsadvokat Harald Stabell som har gitt dem beskjed om funnet og som kan uttale seg om dette, sier familiens talsmann Geir Strand.

Det er ventet en foreløpig obduksjonsrapport av den døde i Oppegård allerede tirsdag formiddag.

Politiet har ikke gått ut med noen opplysninger om den døde som ble funnet i skogen i et trafikkert område mellom en bilforretning og en vei.

Tirsdag morgen avlyste politiet i Oslo sin tillyste pressekonferanse i Sigrid-saken.

— Det vil ikke bli gitt informasjon i Sigrid-saken eller om likfunnet i Follo før den avdøde som ble funnet er identifisert. Vi kommer med informasjon med en gang vi har noe mer konkret å fortelle, opplyser Jørn Kristian Jørgensen ved kommunikasjonsenheten i Oslo politidistrikt.

Tirsdag ble etterforskningen av likfunnet overført fra politiet i Follo til politiet i Oslo. Politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt sier til NTB at funnet ble gjort i forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune.

Funnet i turområde

Liket skal ha vært delvis tildekket da det ble funnet. Etter foreløpige tekniske undersøkelser ble det kjørt til Oslo klokka 4 natt til tirsdag. En obduksjonsrapport var ventet å være klar ved 10-11-tiden tirsdag.

Den døde ble funnet i et lite skogområde like bak en døgnåpen Shell-stasjon i nærheten av Skiveien, riksvei 152. Et større område er sperret av rundt funnstedet.

— Vi har hatt taktisk arbeid pågående parallelt hele tiden, og både det tekniske og taktiske arbeidet fortsetter, sier Isaksen.

Politiet har også sperret av et område ved en bilforretning som ligger like ved, i Tømteveien, der det også er mulig å komme seg inn i skogholtet.

LIKFUNN: Politiet fant sent mandag kveld en død person i et skogsområde på Kolbotn i Oppegård kommune. Klokken 3.45 natt til tirsdag ble personen fraktet ut av området av politi og ansatte i et begravelsesbyrå.
Lise Åserud / NTB scanpix