— Jeg kan bekrefte at det er en kvinne som er drept, sier operasjonsleder Agnar Austerheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB fredag kveld.

Det pågikk tekniske undersøkelser på åstedet hele natt til lørdag. Taktisk etterforskning ble avsluttet i natt, men starter opp igjen lørdag morgen, opplyser politiet.

Melding om skyting

Den 39 år gamle pågrepne mannen kjente den drepte kvinnen, ifølge politiet.

Meldingen om skytingen, som skjedde i en leilighet på Vea, kom rett etter klokka 21.

Den pågrepne ble tatt av væpnet politi inne i leiligheten, uten dramatikk, ifølge politiet. Haugesunds Avis melder at det var mannen som er pågrepet i saken som selv ringte og varslet politiet.

— Etter det politiet kjenner til er ikke mannen og kvinnen gift. Vi ønsker ikke å gi flere opplysninger om forholdet deres på dette tidspunkt, sier innsatsleder Britt Jorunn Løvereide til avisa.

Naboer ringte politiet

Flere naboer ringte også politiet og sa de hadde hørt skudd.

— Politiet rykket ut med tre patruljer, samt to ambulanser og en luftambulanse, i tillegg til legevaktslege. Vi tok oss inni leiligheten og fant en person død. Mest sannsynlig av skuddskader, sier Løvereide til TV 2.

— Dette er personer som politiet har hatt kontakt med tidligere. De er forbundet med rusmiljøet på Karmøy, men jeg kan ikke si at de har vært aktive der akkurat nå, sier Løvereide videre.