Mannen i 30-årene er siktet for legemsbeskadigelse etter at tre menn ble knivstukket på Myklebust verft i Gursken på Sunnmøre lørdag kveld. De to hardest skadde var søndag utenfor livsfare.

Den siktede mannen ble pågrepet av politiet uten dramatikk etter at tre menn var blitt knivstukket inne på brakkeriggen på verftet i Sande kommune tidlig lørdag kveld. Mannen ble fraktet til sentralarresten i Ålesund samme kveld, men først etter et døgn startet første avhør av ham. Han er siktet for legemsfornærmelse etter straffelovens paragraf 229.

Avhøres

— Han har forklart seg for politiet i flere timer i kveld. Han har det forferdelig tungt, sier advokat Guri Falck Kristensen som er oppnevnt som forsvarer for mannen.

Hun vil ikke svare på spørsmål om mannen erkjenner straffskyld etter siktelsen politiet har tatt ut mot ham. Heller ikke spørsmål om motiv eller bakgrunn for hendelsen blir besvart.

Ifølge Sunnmøre politidistrikt vil mannen trolig bli forsøkt framstilt for varetektsfengsling mandag, men det vil først bli endelig avklart mandag formiddag.

Både de skadde og den siktede er utenlandske statsborgere som arbeidet på verftet i Gursken, men politiet vil ikke si hvor de kommer fra. Representanter fra Kleven Maritime, som eier verftet, har avstått fra å kommentere hendelsen, men i stedet henvist til politiet.

Ukjent motiv

To av mennene ble alvorlig skadd og sendt til sykehuset i Ålesund med ambulansehelikopter lørdag kveld.

Søndag ettermiddag ble det opplyst at de var utenfor livsfare. En mann ble mindre alvorlig skadd. Han ble fraktet i ambulanse til sykehuset i Volda lørdag kveld og utskrevet søndag ettermiddag, opplyser lensmann Hilde Sæter Aglen i Herøy og Sande.

Hva som skal ha vært motivet eller bakgrunnen for den dramatiske hendelsen, ville politiet ikke kommentere søndag. Politiet drev fortsatt teknisk og taktisk etterforskning på stedet søndag kveld og opplyser at om lag 20 vitner er avhørt på stedet.