Politiet fikk medhold i sin begjæring om to ukers varetektsfengsling med brev-, besøks— og medieforbud og fullstendig isolasjon for ekteparet på 51 og 64 år.

Ekteparet nektet straffskyld da de ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett tirsdag.

— Det har vært gjennomført avhør i helgen. Jeg har snakket med min klient. Hun bestrider anklagene som er rettet mot henne, sa advokat Johnny Veum, som forsvarer den 51 år gamle kvinnen, til NTB før de tre fengslingsmøtene.

Parets 29 år gamle sønn er også siktet i saken. Oslo tingrett valgte å løslate sønnen. Politiet har anket kjennelsen, og sønnen må dermed sitte i varetekt til anken er behandlet.

Oslo-politiet vil ikke si om det handler om æresdrap, men det var en melding til norsk politi som utløste etterforskningen.

Anmeldte egen familie

— Meldingen kom ikke fra Pakistan, men vi fikk opplysninger inn til Oslo politidistrikt, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid til NTB.

Hun vil ikke si hvem det var som meldte om saken. Politiet har avhørt andre medlemmer av familien enn de siktede gjennom helgen.

Ifølge advokat Tor Kjærvik som forsvarer sønnen i saken, var det datteren som anmeldte sin egen familie, melder Aftenposten.

Pågrepet lørdag

De tre siktede ble pågrepet sent lørdag kveld 18 mai. Meldingen som utløste drapsetterforskningen, kom inn til politiet tidligere samme dag.

— Vi har via UD-sporet fått bekreftet at det skal være tre personer drept i Pakistan som samsvarer med de opplysningene vi har her, sier Metlid.

Hun sier at det nå pågår drapsetterforskning også i Pakistan, men at det foreløpig ikke er aktuelt for norsk politi å dra dit.

— Det er Pakistan som må svare i forhold til denne saken, sier hun.

Metlid vil ikke si noe om hva slags forbindelse det har vært mellom de drepte og de tre som er siktet. Ifølge flere medier er de drepte tre pakistanske brødre, og den ene skal ha vært kjæresten til datteren til det norsk-pakistanske ekteparet, ifølge VG.

Lukkede dører

Førstemann som møtte i retten for fengslingsmøte var faren på 64 år. Pressen ble imidlertid sendt ut av dommerfullmektig Trude Antonsen etter at politiadvokat Leif Morten Eide i Oslo politidistrikt ba om lukkede dører.

Advokat Bendik Falch-Koslung forsvarer den 64 år gamle faren. Mannen er sjokkert og benekter enhver forbindelse med saken, får NTB opplyst.

Sønnens forsvarer er advokat Tor Kjærvik.

— Han ble pågrepet for tre dager siden, sier Kjærvik, som ellers ikke vil si noe om saken.

— Jeg har ennå ikke fått lest dokumentene i saken, sa han til NTB før fengslingsmøtet.

Furuset

Ifølge NRK skal drapene ha skjedd 17. eller 18. mai, mens det siktede ekteparet og sønnen var i Norge. De er derfor ikke siktet for selve drapshandlingene.

Metlid sier til NTB at hun ikke vil gå inn på informasjon om når drapene ble begått eller hvor de siktede var da drapene ble begått.

— Dette går på å medvirke til overlagt drap som er begått i et annet land, sier Metlid, som ikke ønsket å kommentere om politiet mener det dreier seg om et bestillingsdrap.

Metlid sier at pågripelsen skjedde i Oslo. Naboer forteller til NRK at det lørdag kveld var en stor politiaksjon utenfor de siktedes leilighet på Furuset i Groruddalen i Oslo. Ifølge naboene var det ti politibiler med væpnet politi som møtte opp.

— Jeg kjenner dem som hyggelige, fredelige og snille mennesker, sier en av naboene, som ønsker å være anonym.

Ikke straffedømtFamilien skal ha flyttet til Norge på begynnelsen av 1980-tallet fra Gujrat-provinsen øst i Pakistan, og skal ha bodd i Oslo siden. Ingen av dem skal være straffedømt tidligere.

Metlid sier at norsk politi har fått opplyst at drapene skjedde i Gujrat-provinsen.

– Vi har ikke mottatt noen anmodning fra pakistansk politi om bistand, sier hun.

Den norske delen av saken etterforskes av Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.