Drapssiktet 17-åring skal konfronteres med nye funn

17-åringen som er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) blir avhørt på nytt, denne gangen konfrontert med funn i obduksjonsrapporten.

Publisert Publisert

Politiet sperret av et område rundt to konteinere på Varhaug i forbindelse med drapet på Sunniva Ødegård. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Politiet har fått informasjon som gjør at de sperret av et område på Varhaug. De jobber med sporsikring, opplyser politiet. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

En lokal 17-årig gutt er siktet for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug på Jæren. Onsdag formiddag informerte seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt om status i etterforskningen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det innledende avhøret styrket mistanken mot gutten og la grunnlaget for varetektsfengslingen av ham. 17-åringen har tilbrakt det siste døgnet i Stavanger fengsel. Onsdag skal han avhøres på nytt.

Det etter at en foreløpig obduksjonsrapport bekrefter at Sunniva Ødegård (13) ble drept. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om hendelsesforløp, dødsårsak og eventuelt drapsvåpen.

– Under etterforskningen har det imidlertid kommet fram informasjon om en konteiner, og vi ønsket å sikre oss den. Det er ikke uvanlig at ting knyttet til saken, kastes i konteinere, sier seksjonsleder Bjørn Kåre Dahl i Sørvest politidistrikt til NTB.

Erkjenner innbruddet

Sunniva Ødegård ble funnet død på en gangvei like ved hjemmet på Varhaug i Hå kommune om lag klokka 3 natt til mandag. Gutten ble koblet til drapet etter at han selv meldte seg til politiet, men da som vitne.

Omfattende etterforskning og vitneforklaringer knyttet imidlertid gutten til funnstedet, og senere ble han også knyttet til et barnehageinnbrudd i nærheten.

– Hittil har han samarbeidet og gitt sin forklaring. Vi framstilte ham for lege i går, men det er ikke uvanlig når en så ung person er involvert i en så alvorlig sak. Vi vil se hva det kommende avhøret vil vise, sier Dahl.

Ifølge NRK har gutten erkjent innbruddet, men ikke drapet.

Samler vitner

Flere lokale beboere har observert gutten både på sykkel og i en kiosk i nærheten av funnstedet kvelden Ødegård ble drept. Politiet er ferdig med rundspørringen i Varhaug, men jobber fortsatt med vitneavhør.

– Vi jobber også med sikring av spor og undersøkelse av disse sporene. Det er krevende arbeid og vil ta tid, sier Dahl.

På det lille tettstedet Varhaug bor det bare rundt 3.000 innbyggere, og drapet på Sunniva Ødegård har rystet lokalmiljøet. Et kriseteam er opprettet og kirken vil holde åpent.

I tillegg vil et helsekontor i Varhaug holde åpent fra klokken 12 til 15 daglig for områdets barn og unge som vil ha noen å snakke med.

Publisert