Statoil-sjefen: - Vi er et selskap i dyp sorg

Statoils konsernsjef Eldar Sætre sier at selskapet er i dyp sorg etter helikopterulykken utenfor Bergen fredag. Han opplyser at selskapet skal granske ulykken.

_DSC9280.jpg Foto: Elias Dahlen

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Vi opplevde i går en av de aller verste ulykkene på norsk sokkel og i vårt selskaps historie. Statoil er i dag et selskap i dyp sorg. Vi tenker også på våre berørte samarbeidspartnere. I dag er vi én familie og står sammen som industri, sa en svært berørt konsernsjef da han møtte pressen lørdag formiddag. Han var selv i USA da meldingen om ulykken kom, og han avbrøt reisen umiddelbart.

— Det var sjokkerende, og mine første tanker gikk til de berørte og de pårørende. Man føler seg veldig langt borte og hjelpeløs når noe slikt skjer. Jeg har vært i kontakt med beredskapsledelsen hele tiden og kom tilbake så fort som overhodet praktisk mulig, sier han.

Les også:

Les også

Omkomne fra Bergen og Os

Gransker ulykken

Sætre understreker at selskapet skal gjøre alt som står i dets makt for å ta vare på de pårørende etter ulykken.

— Vi må få svar på hvorfor helikopteret styrtet. Det er viktig for oss, for de pårørende og alle berørte. Havarikommisjonen skal granske ulykken, og vi vil hjelpe dem så fort vi kan, sier Sætre, som også opplyser at Statoil selv vil granske ulykken nærmere. Først når resultatet er klart, vil selskapet kunne si om det vil få følger for bruken av Super Puma-helikoptre, som har fått kritikk fra flere hold.

— Vi vil se på mandatet for vår egen gransking i samarbeid med de fagorganiserte. I tillegg skal selskapet CHC også gjøre sin gransking, fortsetter han.

Mens granskingen pågår, står helikoptrene av typen Super Puma på bakken.

— Ut over det er det ingen konsekvenser, det er 19 flygninger til og fra installasjoner i dag, og de går som planlagt. Vi stiller opp med ressurser der slik at de som er bekymret, kan få noen å snakke med og den hjelp og støtte de behøver i en sånn situasjon, understreker han.

Les også:

Les også

Nordsjøtrafikken går igjen

Setter pris på støtte

Også til plattformene i Nordsjøen er det sendt ressurser som kan hjelpe, blant annet prester og psykologer.

Utenfor Statoils hovedkvarter var det lagt ned blomster og tent lys lørdag morgen. Flagget var firt på halv stang.

Statoil-sjefen benyttet også anledningen til å takke alle redningsmannskaper og frivillige som har deltatt, samt takke for all støtte.

— Vi setter stor pris på at kronprinsparet vil besøke pårørendesenteret. Det viser at en hel nasjon står sammen med de berørte familiene, sa konsernsjefen.

Eldar Sætre drar selv til Bergen for å møte de pårørende lørdag. Neste uke reiser han ut til Gullfaks B-plattformen, som helikopteret var på vei fra da det styrtet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Alt om helikopterstyrten på Turøy

  2. - Vi er ikke sikre på at vi har funnet alle

  3. Helikopterselskapet er i økonomiske vansker

  4. Ansatte fra syv selskap omkom

  5. Uvisst hvor mange som er funnet

BT anbefaler

Ingemund fikk tarmkreft som 42-åring: – Jeg burde reagert tidligere

– I ettertid er det lett å se at jeg burde reagert tidligere, sier Ingemund Holen, som fikk tarmkreft 43 år gammel.

LES SAKEN