I tillegg krever regjeringens to samarbeidspartier at Anundsen må oversende alle dokumenter i saken.

— Det er en rekke ubesvarte spørsmål, og ingenting i materialet har så langt underbygget at det ble innført en ny praksis for de lengeværende barna. Tvert imot, alt tyder på at praksisen fra 2013 ble videreført, sier KrFs medlem i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Hans Fredrik Grøvan.

Venstres Abid Q. Raja sier:

— Det stadig dukker opp nye opplysninger i media. Alle svar ligger per nå ikke på bordet. Derfor går vi inn for høring.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har tirsdag ettemiddag kalt inn justisminister Anders Anundsen (Frp) og helseminister Bent Høie (H) til høringer, ifølge NTB.

Meget alvorlig

— Det er meget alvorlig at komiteen ikke har fått all dokumentasjon vi ba om, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til BT.

Et av temaene på dagens møte er gårsdagens avsløring i Bergens Tidende om at Justisdepartementet før jul unnlot å oversende en rekke dokumenter i saken. Det er dokumenter Politidirektoratet mente var relevante for saken, og som derfor ble oversendt til Justisdepartementet.

Denne silingen av informasjon er ikke komiteen fornøyd med. De vil selv avgjøre om et dokument er relevant eller ikke for den saken de nå behandler.

Sjekker om Anundsen snakket sant

Kontroll- og konstitusjonskomiteens rolle er å finne om justisminister Anders Anundsen har gitt Stortinget riktig informasjon da han hevdet at det var innført en ny praksis med å ikke prioritere utsendelse av lengeværende asylbarn.