Går fri etter justismord

Spesialenheten for politisaker har henlagt saken mot politibetjent Arve Hansen, som i fjor ble anmeldt av Tore Sandberg i forbindelse med justismordet på Fritz Moen.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Henleggelsen skjer knapt en måned etter at Spesialenheten henla saken mot pensjonert politibetjent Magnar Solberg. Han var den politimannen som bidro til å flytte drapstidspunktet i Sigrid Heggheim-drapet i 1977 ett døgn fram i tid, da Fritz Moen ikke hadde alibi.

– Jeg registrerer at de to polititjenestemennenes rolle i Moen-saken ikke får konsekvenser for dem, mens det for en uskyldig Fritz Moen fikk de alvorligste konsekvenser. Det er et tankekors, sier Tore Sandberg til Adresseavisen.

Sandberg mente Solberg måtte etterforskes på bakgrunn av forklaringer han ga i 2000 i forbindelse med gjenopptakelsesbegjæringen i Moen-saken.

Spesialenheten konkluderte i januar i år med at saken mot Solberg var foreldet. Nå er saken mot den andre polititjenestemannen Sandberg krevde etterforsket, Arve Hansen, også henlagt.

Arve Hansen vil ikke kommentere henleggelsen av saken mot ham.

FRIKJENT: Fritz Moen (t.h.) ble uskyldig dømt for to drap. Her er han sammen med Tore Sandberg i 2003, da det ble klart at den ene saken ble gjenopptatt. ARKIVFOTO: KIM NYGÅRD
Publisert