Halvparten av glutenfri mat inneholder gluten

Enkelte glutenfrie matvarer inneholder så mye gluten at det er helsefarlig å spise for cøliaki-pasienter, viser en ny undersøkelse.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Næringsmiddeltilsynet for Midt-Rogaland har tatt stikkontroller av produkter fra de aller fleste produsenter av glutenfrie matvarer som markedsføres i Norge. Halparten holder ikke En rapport fra kartleggingen som legges ut til høsten, viser at 50 prosent av produktene som markedsføres som glutenfrie, inneholder så mye gluten at mennesker med allergi vil reagere etter inntak.Enkelte av matvarene inneholder så mye gluten at det er helsefarlig å innta dem for cøliaki-pasienter, opplyser Næringsmiddeltilsynet.Cøliaki er en sykdom i tynntarmen som oppstår fordi man ikke tåler gluten, ifølge Norsk cøliakiforening. Gluten er et protein som finnes i de vanligste kornslagene.Cøliaki er å betrakte som kronisk sykdom med implikasjoner for hele familien på linje med for eksempel astma eller diabetes, ifølge Den norske lægeforening.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Jeg tror dette hadde holdt mot ganske mange lag i Eliteserien

Nok et tap er et faktum.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Se forskjellen på Torgallmenningen fra i fjor til i år

  2. Politiet rykket ut etter melding om slåsskamp på tivoliet ved Bryggen

  3. Over tusen båter deltok i kortesjen, ifølge 17. mai-komiteen: – Fantastisk oppmøte

  4. Her slukes bobilen av flammene

  5. Åtte nye smittede i Bergen – testkø på nasjonaldagen

  6. Elsparkesykler: – Barn uten hjelm suser rundt