Halvparten av glutenfri mat inneholder gluten

Enkelte glutenfrie matvarer inneholder så mye gluten at det er helsefarlig å spise for cøliaki-pasienter, viser en ny undersøkelse.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 19 år gammel

Næringsmiddeltilsynet for Midt-Rogaland har tatt stikkontroller av produkter fra de aller fleste produsenter av glutenfrie matvarer som markedsføres i Norge. Halparten holder ikke En rapport fra kartleggingen som legges ut til høsten, viser at 50 prosent av produktene som markedsføres som glutenfrie, inneholder så mye gluten at mennesker med allergi vil reagere etter inntak.Enkelte av matvarene inneholder så mye gluten at det er helsefarlig å innta dem for cøliaki-pasienter, opplyser Næringsmiddeltilsynet.Cøliaki er en sykdom i tynntarmen som oppstår fordi man ikke tåler gluten, ifølge Norsk cøliakiforening. Gluten er et protein som finnes i de vanligste kornslagene.Cøliaki er å betrakte som kronisk sykdom med implikasjoner for hele familien på linje med for eksempel astma eller diabetes, ifølge Den norske lægeforening.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her bør du stoppe på E16

BT-anmelderen har testet mat langs hovedveien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Her forstår Amber (26) at det går galt

  2. Fem nye smittede i Bergen

  3. Slik ser Eggums Porche ut etter krasj: – Rekker likevel min utsolgte konsert

  4. Milliardærens splitter nye flyselskap er klart for takeoff. Men selv blir han nervøs av å fly.

  5. Dette er den perfekte sommer­desserten

  6. En buss fra Sverige. En kor­øvelse. Et karantene­hotell. Slik kom Delta-mutanten til Norge.