Ifølge målingen svarer 50 prosent av landets redaktører og 49 prosent av journalistene at de vil at Stoltenberg fortsatt skal lede landet. 29 prosent av redaktørene og 27 prosent av journalistene vil heller at Høyres leder Erna Solberg skal overta som statsminister, skriver Dagsavisen.

Men hos leserne og seerne er stemningen annerledes. 42 prosent av dem vil ha Solberg som statsminister. 37 prosent foretrekker at Stoltenberg fortsetter.

Bakgrunnstallene viser imidlertid at Stoltenberg ikke er like populær blant alle i mediene. Det er flere kvinnelige journalister som vil ha ham enn menn, og han er mest populær blant journalister under 30 år og over 60 år.

Det er også slik at journalister i radio og TV foretrekker Stoltenberg fremfor Solberg. Også blant avis— og nettjournalister er det flere som ønsker Stoltenberg foran Solberg, men andelen er lavere enn blant kollegene i etermediene.

Målingen er en del av Medieundersøkelsen 2013 som skal legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen 9. mai.

Høyres kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes er ikke overrasket over at journalister og redaktører er mer venstrevridde enn resten av folket.

— Undersøkelsen viser bare at folk ligger et steg foran journalistene og redaktørene, sier han.