En mann (56) og en kvinne (53) ble knivdrept i en bolig på Tasta i Stavanger mandag kveld. En drøy time senere omkom en 22 år gammel mann med tilknytning til boligen i en trafikkulykke på E39 i Bjerkreim.

De tre er ikke formelt identifisert, men politiet jobber ut fra teorien om at de to drepte er et ektepar, og at bilføreren som omkom er deres sønn.

De mener sønnen kan stå bak drapene.

— Jeg kan bekrefte at politiet aksjonerte i et bolighus på Tasta. Et ektepar i boligen er drept. Det ble etterlyst en bil, og denne bilen var involvert i en dødsulykke i går kveld. Trolig er det sønnen som var fører av bilen, sa politiadvokat Karen Mork i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse i 10-tiden tirsdag.

Saken etterforskes som en drapssak, og de avdøde vil bli obdusert.

Ung gutt varslet politiet

Allerede på ettermiddagen mandag mottok politiet en nødsamtale fra boligområdet i Stavanger der mannen og kvinnen senere ble funnet henholdsvis drept og hardt skadet.

TE2_6027.jpg
TOMMY ELLINGSEN/Aftenbladet
ulykke+Sagelandsbakken.jpg
TOMMY ELLINGSEN/Aftenbladet

— Det var en gutt som ringte oss klokken 16.30. Han sa han hørte noen rare lyder fra en adresse i dette området. Det ble stilt noen kontrollspørsmål, og denne meldingen ble besluttet å ikke være alvorlig, sa politiinspektør Ernst Kristian Rossebø på pressekonferansen.

Politiet har i ettertid avhørt gutten og kameratene hans. Det er foreløpig ikke klart om det guttene så, har noe med drapet å gjøre.

Klokken 20.08 mandag fikk politiet melding om at en kvinne ble dratt inn i en bolig, tilsynelatende mot sin vilje. Politiet rykket da ut med væpnede styrker. I boligen fant de en mann drept og en kvinne kritisk skadd, begge med stikkskader.

Kvinnen døde natt til tirsdag.

— De to er ikke identifisert, men vi har grunn til å anta at de er et ektepar, sa Rossebø.

Etterlyst bil i dødskrasj

En bil ble like etter etterlyst. Bilen ble involvert i en dødsulykke der sjåføren omkom. Politiet følger teorien om at dette er parets sønn, som de mistenker står bak drapene.

— De tre bodde på samme adresse. De er norske statsborgere med vietnamesisk bakgrunn, sier politiadvokat Karen Mork.

Politiet opplyser at det er for tidlig å si noe om motivet for drapene.

— I denne saken er avhør svært viktige. Vi har avhørt flere i går, og vil fortsette avhør i dag. Dette er både av folk som har vært i området og av familiens pårørende, sier Mork.

Rossabø sier til NTB at det ikke har vært utrykninger til huset tidligere, og at de involverte er helt ukjente for politiet.

Det gjøres fremdeles kriminaltekniske undersøkelser ved boligen. Det er også gjort grundige undersøkelser omkring trafikkulykken på E39, det er nå kjent at personbilen kom over i motsatt kjørebane før den traff vogntoget.

Trailersjåføren preget

Frontkollisjonen skjedde ved 21.30-tiden, en drøy time etter at politiet aksjonerte mot boligen der de fant den døde mannen og den skadede kvinnen.

Politiet opplyser at trailersjøføren er preget av det som har skjedd. Han har kun små fysiske skader, og blir tatt inn til avhør når han er i stand til det.

Ifølge en nabo som NTB har snakket med ble kvinnen funnet i gangen i boligen, og politiet utførte førstehjelp mens de ventet på ambulanse.

Mannen skal ha blitt funnet drept i en annen del av boligen enn kvinnen.

— Dette var meget spesielt og helt uventet for oss naboer. Vi har ikke hørt noe bråk fra boligen, og dette er vanligvis et veldig rolig strøk, sier naboen.