Navarsete har tidligere denne uken sagt at hun ikke hadde tenkt på om hun vil fortsette som partileder, og at det uansett var noe hun først ville fortelle til valgkomiteen. Det har hun nå gjort.

— Jeg har meddelt valgkomiteen i dag at jeg ønsker å stille meg til disposisjon. Jeg ønsker gjenvalg som leder i Senterpartiet, sa Navarsete under innspillingen av NRK-programmet Skavlan i Stockholm torsdag ettermiddag.

— Jeg har tenkt mye på det de siste ukene. Etter å ha snakket med familien har jeg kommet til at hvis partiet ønsker det, stiller jeg til gjenvalg, sier hun.

Lederdiskusjon

Navarsete møtte pressen tirsdag for å fremføre en uforbeholden unnskyldning til Senterungdommens leder Sandra Borch, som partilederen øste sin vrede over under et ungdomspolitisk arrangement i september.

Der forklarte hun sitt sinneutbrudd overfor Borch med at det har pågått en diskusjon om hennes etterfølger allerede før hun tiltrådde, noe hun har opplevd som «slitsomt».

Overfor Skavlan legger hun til at hun har opplevd diskusjonen som pussig.

Har støtte

Striden mellom ungdomslederen og partilederen har satt fart i en lederdiskusjon i Senterpartiet. Flere motkandidater er nevnt og foreslått, men ingen har åpent meldt seg. Tvert om, den oftest foreslåtte utfordreren, nestleder Ola Borten Moe, fastslo overfor NTB tidligere torsdag at det verken er aktuelt for ham å stille til stortingsvalget til høsten, eller som partilederkandidat på Sp-landsmøtet til våren.

Borch har også gitt uttrykk for sin fulle støtte til Navarsete. (©NTB)